/ - MILJANIć, ADžIć, BRđANIN (FOTO: MUP)
09/06/2022 u 09:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mиљанић, Aџић, Брђанин: Заједничка борба против корупције на свим нивоима

Брђанин je оцијенио јда је 43. Влада Црне Горе својим иницијативама показала снажну политичку вољу да се покрене системска борба против корупције и да је то предуслов за успјех

Национална стратегија за борбу против корупције биће први документ те врсте у Црној Гори, а наша амбиција је да он буде основ за институционални оквир који ће омогућити ефикасност државе и сузбијање корупције на свим нивоима”, казао је министар Зоран Миљанић на састанку са министром унутрашњих послова Филипом Аџићем и директором Управе полиције Зораном Брђанином.

Он је истакао да су Министарство унутрашњих послова  и Управа полиције  стратешки партнери на том плану, те да ће приликом израде стратегије бити укључени представници црногорских институција из извршне и судске властИ, представници тужилаштава, те релевантне НВО.

-Очекујемо и помоћ међународних асоцијација, партнерских држава и ангажовање страних експерата-рекао је Миљанић, додајући да очекује да ће Стратегија и брзо конститусање Националног савјета за борбу приотив корупције допринијети, те да ће у наредним извјештајима Европске комисије  бити препознат напредак у тој сфери.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић подржао је израду Стратегије и изразио очекивање да ће Национални савјет за борбу против корупције бити ефикасан ако у његов састав уђу најкомпетентнији стручњаци из државних институција, НВО сектора и привреде.

Он је казао да ове иницијативе имају подршку иностраних партнера који су спремни да допринесу изради Стратегије, као и да ће она бити полазни основ за сузбијање свих облика корупције у разним сферама црногорског друштва.

-Цијеним да је претходни Савјет за борбу против корупције почео добро да ради, али нажалост касније су изостали конкретни резултати.  Због тога морамо водити рачуна о саставу будућег савјета и о синергији институција које су задужене за сузбијање корупције-истакао је Аџић.

Директор Управе полиције Зоран Брђанин оцијенио је да је 43. Влада Црне Горе својим иницијативама показала снажну политичку вољу да се покрене системска борба против корупције и да је то предуслов за успјех.

Он је рекао да је Управа полиције спремна да  допринесе изради Стратегије и раду Савјета у “формалном и суштинском смислу”, те да је потребно искористити искуства и знање иностраних партнера у чијим земљама су сличне иницијативе дале резултате.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 02:19