/ - FOTO: MINISTARTSVO PROSVJETE
16/11/2023 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ministarka prosvjete i ambasador Turske: Dobri odnosi dvije države

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dvije države i dosadašnje uspješne saradnje, posebno u oblasti obrazovanja

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović razgovarala je sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Nj.E Barišom Kalkavanom.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobrih odnosa između dvije države i dosadašnje uspješne saradnje, posebno u oblasti obrazovanja.

- Posebna pažnja je bila posvećena unaprjeđenju buduće saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija, s posebnim akcentom na ostvarivanje intenzivnije saradnje izmedju obrazovnih institucija iz Crne Gore i Turske, razmjenu nastavnog osoblja, studenata i učenika, kao i realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i naučno-istraživačkih projekata. Takođe, na sastanku je konstatovano da se svake godine sve veći broj učenika i studenata uključuje u crnogorski obrazovni sistem i iskazana je spremnost da se intenziviraju aktivnosti koje bi omogućile njihovu bolju i bržu integraciju- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 22:45