foto: Ministarstvo prosvjete / - FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
20/08/2024 u 16:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na Cetinju rekonstruišu škole i vrtić

U skladu sa nedavno potpisanim Sporazumom o saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonice Cetinje, ministarka Anđela Jakšić Stojanović, Jelena Jovetić, direktorica Direktorata za kapitalni budžet i politiku javnih nabavki u Ministarstvu finansija i zamjenici gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović i Marko Brnović, obišli su danas škole i vrtić na teritoriji Cetinja u kojima je u toku rekonstrukcija.

Delegacija je obišla radove u Srednjoj stručnoj školi Cetinje gdje su u toku radovi na rekonstrukciji sale i toaleta vrijednosti oko 300.000 eura, koji se realizuju kroz projekat "Unapređenje crnogorskog sistema obrazovanja” u saradnji sa EIB-om.

- Takođe, organizovan je i obilazak radova u objektima JU OŠ „Lovćenski partizanski odred” i JU „Gimnazija“ Cetinje, koji se realizuju kroz projekat unapređenja energetske efikasnosti koji Ministarstvo energetike sprovodi sa KFW bankom, a čija je vrijednost preko 4 miliona eura- navodi se u saopštenju.

Prilikom posjete JPU „Zagorka Ivanović“ konstatovano je da radovi na oba objekta vrtića teku planiranom dinamikom.

- Naime, na osnovu potpisanog Memoranduma Prijestonica Cetinje je obezbijedila sredstva u iznosu od oko 140.000 eura za ugradnju sistema grijanja, dok je na objektu Centralnog vrtića Prijestonica Cetinje realizovala radove na rekonstrukciji krovnog pokrivača, vrijednosti oko 120.000 eura- navodi se u saopštenju.

Opština Bar i MPNI: 30.000 eura za zakup prostorija za vrtić „Vukosava Ivanović Mašanović“

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo što su obaveze predviđene Sporazumom o saradnji između Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonice Cetinje u potpunosti ispoštovane sa obje strane, te je dogoveno da u narednom periodu strane potpisnice sačine novi sporazum kojim će predvidjeti projekte koji će se implementirati u toku 2025. godine, a od kojih će najznačajniji biti izgradnja novog studentskog doma na Cetinju.

- Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Prijestonica Cetinje nastaviće da rade zajedno na stvaranju boljeg i sigurnijeg obrazovnog okruženja za sve učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 00:24