Vakcine Moderna / - SKRINšAT
12/07/2022 u 20:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Moderna najavila: na jesen nova unaprijeđena vakcine protiv omikrona

Proizvođači vakcina, uključujući Modernu i Fajzer, razvijaju ažurirane vakcine protiv omikron podvarijanti BA.4 i BA.5, koje se brzo šire i koje su pronašle uporište u SAD posljednjih nedjelja

Farmaceutska kompanija Moderna najavila je da za jesen sprema unaprijeđene vakcine protiv omikrona, čije je širenje regiostrovano u mnogim zemljama svijeta.

Moderna je saopštila je da je njena odluka da razvije bivalentne vakcine zasnovana na različitim tržišnim preferencijama za vakcine protiv podvarijanti.

Kako su naveli, za jesen spremaju i unapređuje dve varijanje vakcine protiv omikrona, jednu protiv varijante BA.1 i drugu protiv BA.4 i BA.5.

Proizvođači vakcina, uključujući Modernu i Fajzer, razvijaju ažurirane vakcine protiv omikron podvarijanti BA.4 i BA.5, koje se brzo šire i koje su pronašle uporište u SAD poslednjih nedjelja, preneo je Rojters.

Omikron virus širi se brže među ljudima, ali je znatno blaži nego korona virus koji je prošle zime ozbiljno ugrozio ljudsku populaciju širom svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:28