/ - FOTO: MONSTAT
26/10/2023 u 09:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Monstat: Nedovoljan broj popisivača u šest opština neće uticati na ishod popisa

U opštinama Šavnik, Kotor, Bar, Budva, Cetinje, Tuzi nije se javio dovoljan broj kandidata za popisivače

I pored činjenice da se u nekim opštinama nije javio dovoljan broj popisivača, to neće uticati na ishod popisa, kazali su iz Uprave za statistiku (Monstat)

U Monstatu su rekli da su sve popisne komisije u 25 jedinica lokalnih samouprava formirane 8. septembra i napominju da se u šest opština nije javio dovoljan broj popisivača.

- Javni oglas raspisan je od strane popisnih komisija za sve jedinice lokalnih samoprava. U opštinama Šavnik, Kotor, Bar, Budva, Cetinje, Tuzi nije se javio dovoljan broj kandidata za popisivače, s tim da se u opštinama Tuzi i Kotor oglas završio 25. oktobra - istakli su iz Monstata za Adria TV.

U slučaju da se sa postojećim brojem popisivača ne može završiti popis, i nakon produženog oglasa, razmotriće se, kažu u Monstatu, angažovanje popisivača iz drugih opština i/ili produženje perioda terenskog rada u takvim opštinama.

Podsjećamo, mandatar za sastav vlade Milojko Spajić najavio je da će nova izvršna vlast, zajedno sa parlamentarnom većinom predložiti odgađanje popisa stanovništva na mjesec dana, kako bi se u tom periodu stvorili uslovi da taj proces dobije apsolutni legitimitet.

Popis stanovništva zakazan je za period od 1. do 15. novembra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:07