Жабљак, илустрација / - Витко Шпањевић
03/12/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Жабљаку спасено шест туриста из Индије

Шесторо Индиjаца запутило се данас са Жабљака комбиjем, како би посjетили Радован луку, у кањону Таре, познато свратиште учесника рафтинга

Запослени у Служби заштите и спашавања и Комуналном предузећу са Жабљака обавили су данас акцију спасавања  туриста из Индиjе.

Шесторо Индиjаца запутило се данас са Жабљака комбиjем, како би посjетили Радован луку, у кањону Таре, познато свратиште учесника рафтинга.

Њихов силазак до села Тепца поред Таре, и поред сниjега на путу, ниjе био проблематичан jер их jе пратила киша. Ниjе било проблема ни у повратку уз ово жупно село виjугавим путем према подножjу Ћуревца.

Како су се успињали уз шумовиту Ођу сниjег jе све jаче падао. Комби, са четворо одраслих и двоjе ђеце, све се теже кретао и два километра од врха Ође стао.

Видjевши да даље не могу позвали су спасиоце. Њихово теренско возило шлепало jе комби дио пута. Ниjесу могли сами обавити посао па су позвали надлежне у Комуналном предузећу чиjи jе посао одржавање општинских путева.

Пристигла jе њихова машина и без проблема извукла комби са возачем док су остали туристи извезени возилом Службе заштите и спашавања. Интервенциjа jе траjала од 11 до 15.20 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:54