/ - FOTO: MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANJA
17/11/2023 u 10:04 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nišić: Naša država čvrsto ostaje na proevropskom putu

Predstavnici Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori istakli su značaj Berlinskog procesa koji, kako su kazali, ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sastala se sa otpravnikom poslova Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori,  Ralfom Reuschom i savjetnikom za socijalna pitanja u Ambasadi, Peer-om Krumrey.

Sagovornici su posebno istakli važnim stremljenja nove Vlade kada je u pitanju napredak u oblasti zapošljavanja i socijalnih politika i naglasili da će nastaviti da njeguju politički dijalog na visokom nivou.

-Savezna Republika Njemačka je izuzetno važan spoljnopolitički partner koji kontinuirano podržava reformske i demokratske procese u Crnoj Gori, pomaže na političkom i ekspertskom nivou u procesu pregovora sa EU. Naša država čvrsto ostaje na proevropskom putu i  nastaviće da ispunjava obaveze iz poglavlja koja se odnose na članstvo. Očekuje nas naporan rad ali vjerujem da ćemo u okviru ovog četvorogodišnjeg perioda postati dio porodice evropskih naroda - kazala je ministarka Naida Nišić.

Ohrabrujemo novu Vladu Crnu Gore da iskoristi politički momentum i ubrza neophodne reforme na putu ka Evropskoj uniji, kazao je Chargé d‘affaires Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori, dr Ralf Reusch, i najavio pomoć u oblasti politika rada i socijalnog staranja.

Njemačka će kao i do sada, pružati podršku u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, saopštili su dr Ralf Reusch, Chargé d‘affaires Ambasade SR Njemačke u Crnoj Gori i savjetnik za socijalna pitanja u Ambasadi, gospodin Peer Krumrey, u razgovoru sa ministarkom rada i socijalnog staranja Naidom Nišić.

Predstavnici Ambasade Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori istakli su značaj Berlinskog procesa koji, kako su kazali, ima nezamjenjivu ulogu u jačanju regionalne saradnje i povezivanju zemalja regiona sa EU.

Na sastanku je bilo riječi o prioritetima 44. Vlade u oblasti zaštite radnih prava, jačanju kapaciteta institucija u oblasti posredovanja na trzistu rada, kao i daljim koracima u pravcu snaženja sadržajnih bilateralnih odnosa i unapređenja saradnje u ovoj oblasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

17. septembar 2024 15:46