/ илустрација архива Дан
18/10/2021 u 15:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нова систематизација Поште

Нови Правилник о систематизацији није усвојен ради ‘премјештања и намјештања‘, како је у прошлости рађено у већини државних фирми, већ ради остварења развојне визије и будућности компаније, наводе у саопштењу

Одбор директора Поште Црне Горе усвојио је, на предлог извршног директора компаније, нови Правилник о систематизацији и организацији радних мјеста.

- Нови Правилник о систематизацији није усвојен ради 'премјештања и намјештања', како је у прошлости рађено у већини државних фирми, већ ради остварења развојне визије и будућности компаније- наводи се у саопштењу Поште.

Тај документ, како су објаснили, представља мапу пута којим Пошта треба да иде.

- Спајање традиционалног и модерног, храбар излазак на тржиште и придобијање нових клијената су императив. Морамо се покренути и Пошту позиционирати како заслужује. Нова систематизација је први корак и има за циљ да комплетан систем постане истинска експрес пошта- додаје се у саопштењу.

Из компаније су поручили да продаја и маркетинг неће бити пука администрација, као до сада, већ мотор за повећање прихода.

- Биће ријеч о моћној служби која неће чекати већ проналазити будуће клијенте и партнере и разговарати са њима. Само оваквим, проактивним приступом, можемо нашу Пошту Црне Горе, која је окоштала у многим сегментима, учинити јаком и моћном- рекли су из компаније.

Развој, иновације и имплементација моћног интегрисаног система, постављени су као приоритет.

- Обезбиједићемо много већа финансијска средства како би пословни процеси могли бити контролисани у сваком сегменту. Имплементацијом овог система нећемо имати проблем да наплатимо универзални нето трошак. Пошта је управо због овога изгубила милионе ЕУР које није наплатила. Овог проблема у блиској будућности неће бити- тврде у компанији.

Формирање логистичко - дистрибутивних центара, не само у Подгорици, него на приморју и сјеверу Црне Горе у плану су за период до 2025. године.

- Јачање електронских сервиса, услуга хибридне поште, штампарије, шпедиције и дигиталне архиве су наши производи, које ћемо понудити тржишту испуњавајући све претпоставке квалитета и ефикасности. Пост еxпесс служба ће бити број један у Црној Гори. Нико не може и неће бити у прилици да понуди бољу услугу брзе доставе од Поште, која ја присутна на 150 локација у држави, у сваком граду и селу- наводи се у саопштењу.

Из Поште су поручили да нема разлога да се запослени плаше промјена, јер су оне за добро свих.

- Одговоран радник и службеник може бити само задовољнији. Дакле, нема страха, него сви заједно за Пошту, за њену свијетлу будућност у коју дубоко вјерујемо- закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:16