ANA NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ / - FOTO: GP URA
11/06/2024 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Novaković Đurović: Podrška prosvjetarima, Spajićeva Vlada želi ponovo da ih prevari i smanji im zarade

Vlada Milojka Spajića umjesto obećanog povećanja zarada prosvjetarima za 17 odsto, sada priprema zakonsko rješenje kojim će umanjiti plate prosvjetarima za 20 do 30 odsto, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović.

Ona je dodala da se ukidaju dodaci koje su prosvjetni radnici imali na zarade, poput dodataka za starješinstvo, rad u dvije ili više ustanova, kao i dodaci na zvanja.

- Ova namjera Spajićeve Vlade predstavlja kršenje Granskog kolektivnog ugovora i novu prevaru prosvjetnih radnika, saopštila je Novaković Đurović.

Ona je podsjetila da je URA u prethodnim mjesecima, podržavala napore Sindikata prosvjete da se izbore za prava definisana Granskim kolektivnim ugovorom(GKU) i dodala da to čine i ovoga puta, jer kako kaže, prava radnika u Crnoj Gori bi se morala poštovati.

Ministarstvo: Prosvjetarima uvećanje zarada od 1. jula i riješen međugradski prevoz

- Međutim, ovakav odnos Spajićeve Vlade prema prosvjetarima nažalost već postaje kontinuitet. Prvo su u januaru ove godine odbili da sprovedu GKU. Nakon toga, obećali su da se neće pokretati tužbe protiv prosvjetara zbog štrajka, pa ipak jesu, a sada im spremaju novu prevaru. Ako se ovo zakonsko rješenje usvoji, to bi značilo nepovoljnija i lošija rješenja za prosvjetare nego što ih imaju sada. Očekujem da prosvjetni radnici kao i do sada ostanu dosljedni u borbi za svoja prava i u tome im pružamo apsolutnu podršku, zaključila je Novaković Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 13:44