Грађани преко пута болнице / К.М.
30/01/2022 u 10:06 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Новљани траже да држава раскине уговор болнице Мељине са Атлас групом

Поручио бих Душку Кнежевићу који тражи одштету од 74 милиона еура, да му не треба дати ни 74 еура, а грађанима нека образложи на основу чега тражи толики износ одштете када знамо да ништа није уложио у болницу, поручио је један од грађана, Војо Миљанић

Грађани Херцег Новог су по други пут изашли на протестно окупљање, уприличено испред болнице Мељине, зарад скретања пажње Влади, да комплекс мора остати и опстати. На протесту је било примјетно мањи број Новљана у односу на исти, уприличен претпрошле суботе, изостанак представника Општине, баш као и озвучења, па грађани нису могли чути поруке организатора и суграђана.

”Ово није ничија прћија, ово је грађана Херцег Новог и људи који долазе као туристи да се лијече овдје, поручио је Зоран Зоја Срдановић


Зоран Зоја Срдановић, један од организатора и предсједник Удружења добровољних давалаца крви Херцег Новог, поручио је, да грађани Херцег Новог неће дозволити измјештање комплекса болнице Мељине, те да захтијевају да држава раскине купопродајни уговор са Атлас групом и да се не смије отуђити ни педаљ имовине тог комплекса.
– Нећемо се помирити са губитком болнице и болничког комплекса. Ово није ничија прћија, ово је грађана Херцег Новог и људи који долазе као туристи да се лијече овдје. Болница мора да остане овом граду. У име организационог одбора, поручујем Кнежевићу да ово није његово власништво. Новац који тражи од државе, нека тражи од оних који су му омогућили да купи болницу, а сви добро знамо начин на који је купљена и стање у којем се болница тренутно налази – поручио је Срдановић и захвалио свима који су дошли како би заједно упутили поруку да је болница власништво грађана Херцег Новог. Захвалио је и СО Хeрцег Нови која је брзо реаговала и упутила закључке надлежним министарствима. О наредном окупљању, тек ће одлучити.

Боровинић Бојовић: Проблем нерјешив без судског епилога

Министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, је прије два дана поручила да је нажалост болница у Мељинама служила другим стварима, умјесто њене примарне сврхе.

– Болница је била колатерална штета између сукоба интереса. Ова Влада је мултиресорски кренула у решавање тог проблема, који није решив без судског епилога, но без обзира на то, препознавајући значај болнице, одржавала је у животу, финансирањем болнице и свих запослених како би болница наставила да функционише. Влада је препознала проблем и у потпуности смо спремни да јој вратимо праву намјену, а то подразумијева укључивање више ресора. Већ 1. фебруара имаћемо један у низу састанака у циљу решавања проблема – поручила је Боровинић Бојовић.


Војо Миљанић је захвалио љекарима, подсјетио је, да је неко на претходном протесту казао да су минут или два понекад пресудни да се спаси људски живот, те да би много живота било угашено на путу за болницу Котор.

– Ова болница мора да остане и опстане у овом граду, а на нама је да дамо све да се то постигне. Она није луксуз него потреба. Поручио бих Душку Кнежевићу који тражи одштету од 74 милиона еура, да му не треба дати ни 74 еура, а грађанима нека образложи на основу чега тражи толики износ одштете када знамо да ништа није уложио у болницу – поручио је Миљанић и још једном позвао грађане да сви заједно стану у одбрану болнице у Мељинама.
Никола Бојанић је нагласио да су и њему као и многима у болници спасили живот кад је био рањен.
Меша Селимовић је давно рекао да је на жељезничким станицама више било искрених пољубаца, него у салама за вјенчање. Тако зидови ове болнице сигурно памте искреније молитве него многи зидови наших цркава. Желим да се наши унуци овдје рађају, наши грађани овдје лијече, јер нама је сваки грађанин вриједан. Ово је болница грађана Херцег Новог, и нећемо је дати, будите сигурни – истако је Бојанић и поручио да, ако се проблем болнице не ријеши позитивно за грађане, радикализоваће протест.

Први протест грађани Херцег Новог одржали су прије двије недеље, када су им се придружили и одборници локалног парламента, као и запослени у овој установи када је од надлежних државних институција затражено да се пронађе рјешење како би ова болница остала грађанима Херцег Новог и мјеста која му гравитирају. Са тог протестног скупа, тада је поручено да уколико држава не пронађе рјешење, грађани су спремни и на радикализацију, као и на протестни долазак у Подгорицу. Болница je у власништву Атлас групе, којом управља бизнисмен Душко Кнежевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:16