Деда Мраз посјетио малишане / - фото: Фејсбук ЈПУ Ђина Врбица
31/12/2021 u 10:01 h
Marija TomićMarija Tomić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новогодишња чаролија у вртићу: Погледајте како је Деда Мраз обрадовао малишане

Презентовани пограм био је прилагођен дjечиjем развоjном стадиjуму и потребама, броjности група, те одликама радних соба у коjима дjеца бораве, уз строго поштовање епидемиолошких мjера, казала је Кадовић

Пандемија корона вируса у претходне двије године је пореметила је рад многих вртића, али није спријечила долазак Деда Мраза. Како је припремљен новогодишњи програм и чиме су обрадовали малишане за портал Дана испричала је психолошкиња и пи-ар ЈПУ Ђина Врбица Дијана Кадовић.

image

Психолошкиња и пи-ар у ЈПУ Ђина Врбица

- фото: ПРИВАТНА АРХИВА

Упркос ризику од инфекције и мјерама које су отежале рад у вртићу запослени су успјели да изађу на крај са многим изазовима, казала је Кадовић.

Премда jе свакодневница дjеце на свим адресама свиjета обиљежена Короном и њеним импликациjама на физичко и ментално здравље индивидуа, запослени у JПУ „Ђина Врбица“ су максимално посвећени и ангажовани у креирању што боље и квалитетниjе средине за раст и развоj наших малишана. Никада не запостављаjући мисиjу нашег постоjања-срећно, задовољно, насмиjано, поштовано диjете, наши креативни васпитачи и сарадници интензивно су радили и раде на оплемењивању васпитно-образовног рада и увођењу креативних садржаjа како би се очувала иманентна своjства дjечиjе природе и оптимизирали њихови развоjни потенциjали и капацитети, истакл је психолошкиња.

image

Деда Мраз посјетио малишане

- фото: Фејсбук ЈПУ Ђина Врбица

Истакла је да су новогодишњи и божићни празници  период године коjем се свако диjете радуjе и жељно ишчекуjе.

- У нашим васпитним jединицама су реализоване броjне новогодишње приредбе и представе, радионице и активности у коjима су дjеца уживала. Свака васпитна група jе на посебан и развоjно прилагођен начин обиљежила jедан од наjљепших и наjрадосниjих периода у години за дjецу. Васпитачи су своjим трудом иидеjама доприниjели томе да дjеци употпуне цjелокупни доживљаj кроз осмишљавање костима, кореографиjа, усваjање рецитациjа и броjне активности са новогодишњим и зимским мотивима. Оживљен jе дух празника и исцртан наjљепши осмиjех на дjечиjим лицима -  испричала је она.

Кадовић је казала да је Савjет родитеља jе у овоj школскоj 2021/22. години преузео обавезу организациjе и реализациjе активности везано за новогодишње пакетиће и долазак Дjеда Мраза, будући да су родитељи и дjеца у краjњоj мjери корисници поменутих услуга.

- На сjедници Савjета родитеља, а на основу пристиглих понуда, извршен jе избор фотографа и Дjеда Мраза, док jе даља организациjа долазака повjерена координаторима наших васпитних jединица. Датум и вриjеме посjете Дjеда Мраза jе утврђен како се не би реметио нормалан ток васпитно-образовног процеса и реализациjа циљева и задатака - истакла је она.

image

Деда Мраз посјетио малишане

- фото: Фејсбук ЈПУ Ђина Врбица

Казала је и да је презентовани пограм био прилагођен дjечиjем развоjном стадиjуму и потребама, броjности група, те одликама радних соба у коjима дjеца бораве, и сл, уз строго поштовање епидемиолошких мjера и прописа.

Нагласила је да jе надлежност организациjе новогодишњих активности била у рукама Савjета родитеља, али да оваj одабир ниjе био обавезуjући ни на jедан начин, те да су родитељи у своjим групама имали могућност да направе другачиjи аранжман, ангажуjу засебно фотографа, Дjеда Мраза, уз комуникациjу и дозволу Управе JПУ “Ђина Врбица”или да не направе организациjу уопште. Ове године су све опциjе доступне родитељима на одлучивање а Савjет се потрудио да за све родитеље обезбиjеди адекватну и jединствену понуду коjом ће бити задовољни, а коjа неће представљати додатни ударац на њихов буџет.

Поклон пакетићи за малишане из ВJ“Срцоловка“ (Врела Рибничка), у коjоj бораве дjеца РЕ популациjе, обезбиjеђени су из средстава Установе. Организациjа око новогодишњих пакетића у другим васпитним jединицама повjерена jе Савjету родитеља, коjи jе одговорним и ажурним радом припремио богату понуду из коjе су родитељи могли да одаберу садржаj коjи су сматрали адекватним за њихове малишане, казала је она и напоменула да родитељи нису били у обавези да купе новогодишње пакетиће.

Глобална епидемиjа корона вируса значаjно jе измиjенила обрасце свакодневног живота и функционисања на свим свjетским меридиjанима. Њени пипци нису заобишли ни систем предшколског васпитања и образовања, па самим тим ни JПУ „Ђина Врбица“.

Васпитно-образовни рад претрпио jе значаjне измjене, а огроман терет био jе на леђима наших васпитача. Запослени у JПУ „Ђина Врбица“ су манифестовали апсолутну посвећеност и показали се доследним репрезентима вриjедности за коjе се наша Установа, као наjвећа и наjмногоброjниjа установа предшколског система васпитања и образовања, залаже.

Поред аксиома безбjедности (коjи се подразумиjева), увиjек смо се трудили да у што већоj мjери ублажимо и неутралишемо ефекте коjе корона вирус може остварити на ментално здравље наших малишана и да им боравак у вртићу учинимо што приjатниjим и радосниjим. Васпитно-образовни рад jе оплемењен разноврсним садржаjима, како би се осjетио празнични дух и приjатна новогодишња атмосфера. Срећно и задовољно диjете jе одувиjек било и биће „звиjезда водиља“ у сваком нашем чињењу и поступању, закључила је Кадовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 08:31