/ - НВО Еквивалент
03/12/2021 u 10:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО “Еквивалент” организује трећу едукативну радионицу у оквиру пројекта: “Turn on, this is important for you!“

Ова радионица се организује за све заинтересоване особе са инвалидитетом, родитеље и старатеље особа са инвалидитетом и представнике невладиних организација за заштиту права особа са инвалидитетом са подручја општине Беране

Невладина организација “Еквивалент” организује трећу по реду од планираних осам едукативних радионица 04.децембра у хотелу “Франца” у Бијелом Пољу, с почетком у 10:00 часова. Радионице ће се одржати и  05.децембра у Сали која се налази у склопу Градског стадиона у Беранама, с почетком у 10:00 часова.

Ова радионица се организује за све заинтересоване особе са инвалидитетом, родитеље и старатеље особа са инвалидитетом и представнике невладиних организација за заштиту права особа са инвалидитетом  са подручја општине Беране.

Учесници/е радионице ће имати прилику да се упознају  са значајем реформе система процјене инвалидитета/утврђивања инвалидности у циљу једнаког, праведнијег и лакшег приступа загарантованим правима, материјалним давањима и услугама за особе са инвалидитетом у складу са националним законодавством и ратификованом УН Конвенцијом о правима особа са инвалидитетом.

Едукативну радионицу под називом: „Реформа система процјене инвалидитета/утврђивања инвалидности у циљу једнаког, праведнијег и лакшег приступа загарантованим правима, материјалним давањима и услугама за особе са инвалидитетом“ ће водити тренер Драган Тепавчевић, дипломирани социјални радник и Марица Стијеповић дипломирана психолошкиња.

Ову активност реализујемо у оквиру пројекта: “Turn on, this is important for you!“, који је подржан кроз пројекат „Реформа националног система процјене инвалидитета“ који финансира Европска унија, а спроводи УНДП у сарадњи са организацијама цивилног друштва које представљају особе са инвалидитетом, надлежним министарствима и државним институцијама. Пројектом ће бити успостављено јединствено тијело за процјену инвалидитета, као и развијена нова методологија заснована на моделу људских права која ће замијенити превазиђени доминантно медицински модел процјене инвалидитета у Црној Гори. На овај начин особе са инвалидитетом своја права оствариваће на праведнији и једноставнији начин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 17:24