Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) / - UNIVERZITET CRNE GORE
11/07/2024 u 17:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odobren upis dodatnog broja studenata na Arhitekturi i Predškolskom vaspitanju i obrazovanju

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) odobrio je danas, na predlog Senata UCG, upis dodatnog broja studenata u prvu godinu osnovnih studija na Filozofskom fakultetu i Arhitektonskom fakultetu.

Na sjednici kojom je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, odobren je upis dodatnih 20 kandidata na studijskom programu Predškolsko vaspitanje i obrazovanje i 12 na programu Arhitektura.

Kako je saaopšteno iz ove visoko - obrazovne ustanove, proširenje liste za upis je odobreno jer je u skladu sa licencom dozvoljenim brojem studenata, a fakulteti imaju dovoljno kadrovskih i prostornih kapaciteta da prime dodatne studente bez ugrožavanja kvaliteta nastave.

- Senat je jednoglasno podržao ovaj predlog, koji je došao od vijeća Filozofskog i Arhitektonskog fakulteta, a potom se saglasio i Upravni odbor UCG - navodi se u saopštenju.

Danas je utvrđena i visina naknade za studiranje na postdiplomskim specijalističkim studijskim programima UCG, koja je ostala nepromijenjena i u istoj je visini kao i ranijih godina.

- Za studijske programe specijalističkih studija koji su do studijske 2020/21. godine organizovani isključivo kao samofinansirajući i za studijske programe umjetnosti i arhitekture sa opterećenjem od 60 ECTS kredita, visina naknade iznosi 500,00 eura po semestru. Za studijske programe specijalističkih studija koji su do studijske 2020/21. godine organizovani kao sufinansirajući sa opterećenjem od 60 ECTS kredita, visina naknade iznosi 250,00 eura po semestru - zaključeno je u saopštenju.

Na dva nikšićka fakulteta nakon prvog roka ostalo više od 250 mjesta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 05:32