V.d. direktorica Maja Vučinić sa saradnicima / - UPRAVA CARINA
01/08/2024 u 10:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Olakšavanje legalne trgovine primjenom IT sistema kompatibilnih sa EU carinskim sistemima

V.d. direktorica Maja Vučinić sa saradnicima, 29. i 30. jula, održala je niz sastanaka sa predstavnicima IT kompanija radi finalizacije projekata Uprave carina te početka funkcionisanja novih sistema, kako bi se time obezbijedilo brže i lakše poslovanje trgovinskog okruženja.

- Kroz implementaciju trgovinskih olakšica koje su jedan od prioriteta Uprave carina, naša služba nastoji da stvori uslove za brži rast privrede Crne Gore kroz olakšanje i pojednostavljenje carinskih procedura i uspostavljanje bespapirnog okruženja. U toku je implementacija velikog broja projekata koje sprovodimo uz vašu podršku - naglasila je Vučinić.

image

V.d. direktorica Maja Vučinić sa saradnicima

- UPRAVA CARINA

Vućinić je istakla da Uprava carina razvija i implementira mehanizme za olakšavanje trgovine usmjerene na brz promet legalne trgovine, smanjenje dokumentacije i troškova, kao i uspostavljanje bespapirnog poslovanja što je i ključno mjerilo EU u Poglavlju 29 Carinska unija.

Zahvalila se na dosadašnjoj podršci i saradnji i ukazala na potrebu za bržom dinamikom aktivnosti u periodu koji predstoji.

Vučinić sa Meken: Kontinuirano snaženje međupartnerskih odnosa

Predstavnici IT kompanija istakli su zadovoljstvo na saradnji sa Upravom carina u okviru tekućih projekata uz naglasak da će i ubuduće biti spremni  da pruže podršku carinskoj službi u projektima koji je očekuju.

Tokom sastanka dogovorena je dinamika narednih aktivnosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 20:43