ILUSTRACIJA / foto: Unsplash
17/09/2024 u 09:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Omogućeno onlajn dostavljanje informacija o napadima na novinare

Udruženje za odgovorni i održivi razvoj (UZOR) i Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) su za potrebe Komisije za praćenje istraga napada na novinare izradili poseban sajt (www.komisija.me), kako bi podaci o napadima na novinare i radu Komisije bili dostupniji javnosti.

Kako je saopšteno iz Udruženje za odgovorni i održivi razvoj i Društva profesionalnih novinara, za napredak u istragama napada na novinare, posebno ubistva Duška Jovanovića, od ključnog je značaja da svi oni koji posjeduju važne informacije, sada ih uz pomoć sajta mogu bezbjedno i anonimno podijeliti sa  predsjednikom i sekretarom Komisije.

- Sajt je posvećen transparentnom i detaljnom praćenju svih slučajeva nasilja, prijetnji i napada na novinare i medijske radnike - navode u saopštenju.

Ovaj digitalni resurs, kako su kazali, predstavlja javnu platformu, na kojoj osim detalja o napadima na zaposlene u medijima, možete dobiti i sve informacije o preduzetim koracima nadležnih institucija.

Na sajtu se mogu naći biografije članova Komisije, kao i njihovi kontakt mejlovi.

Internet stranica Komisije za praćenje istraga napada na novinare je dio projekta „Efektivna prevencija i zaštita novinara u Crnoj Gori" koji zajednički sprovode Udruženje za odgovorni i održivi razvoj (UZOR) i Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) u saradnji sa Hans Seidel fondacijom uz finansijsku podršku Evropske unije (EU) posredstvom Delegacije EU u Podgorici i Ministarstva javne uprave. Sadržaj internet stranice isključiva je odgovornost Komisije i ne održavaju nužno zvanične stavove organizacija i Evropske unije, zaključuje se u saopštenju.

DPNCG: Obaveza je tužilaca da omoguće djelotvornu zaštitu za novinare

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 09:52