Tehnopolis i kompanija One / -ONE
26/09/2024 u 08:00 h
PROMOPROMO
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

One i IPC Tehnopolis u okviru Dana nauke i inovacija potpisali Memorandum o saradnji: Novi strateški partneri za inovacije u Crnoj Gori

Kompanija One i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis potpisali su Memorandum o strateškoj saradnji u okviru Dana nauke i inovacija, čime je ozvaničeno partnerstvo koje ima za cilj podršku razvoju inovacija, start-up kompanija i digitalne transformacije u Crnoj Gori.

Ovaj Memorandum predstavlja temelj za dugoročnu saradnju između jedne od vodećih telekomunikacionih kompanija u zemlji i ključne institucije za inovacije i preduzetništvo, sa ciljem jačanja crnogorskog inovacionog ekosistema.

Izvršni direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović istakao je značaj ovog partnerstva za razvoj inovacija u zemlji.

Predstavlja mi posebnu čast što smo se danas okupili ovim povodom u Nikšiću, u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis. Drago mi je da smo za partnera izabrali i da su nas za partnere izabrali prijatelji iz kompanije One Crna Gora, koja je prepoznata kao neko ko na jedan obziran, smjeran, što znači i zdrav način pomaže unapređenju cjelokupnog društvenog okvira. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da to uradimo i sa inovacionim ekosistemom Crne Gore,” rekao je Malović.

image

Đorđije Malović

-ONE

Pred nama je dosta projekata, dosta zajedničkih akcija, a jedan od prvih je nacionalna platforma, predakceleracijski program za razvoj startapova u Crnoj Gori – BoostMeUp, koji IPC Tehnopolis po četvrti put sprovodi, a ove godine zajedno sa kompanijom One. Siguran sam da je to samo početak, da nas očekuje dosta dobrih stvari," kazao je Malović.

Potpisivanje Memoranduma o strateškoj saradnji sa Tehnopolisom, koji već godinama zauzima centralnu ulogu u razvoju inovacija i preduzetništva u Crnoj Gori, izuzetno je značajno za kompaniju One. Ovo partnerstvo predstavlja konkretan korak ka cilju da postanemo ključni pokretač digitalne transformacije, ne samo u Crnoj Gori, već i u regionu,“ izjavio je izvršni direktor kompanije One, Branko Mitrović.

image

Branko Mitrović

-ONE

Partnerstvo sa IPC Tehnopolis omogućava kompaniji One pristup talentima, resursima i inovativnim idejama koje će dodatno unaprijediti njihov poslovni razvoj. Kroz ovu saradnju, kompanija One će aktivno podržavati start-up zajednicu u Crnoj Gori i ulagati u razvoj novih tehnoloških rješenja koja će unaprijediti poslovne procese, kao i šire društvo.

image

Tehnopolis i kompanija One

-ONE

Jedan od prvih konkretnih koraka u ovom partnerstvu je podrška kompanije One programu BoostMeUp, čiji je cilj da pruži potrebne resurse i ekspertizu mladim preduzetnicima i start-upovima, omogućavajući im da razviju konkurentne proizvode i usluge.

Kroz našu podršku programu BoostMeUp, zajedno ćemo identifikovati i razvijati inovativna rješenja koja su aktuelna danas, dok će istovremeno postaviti standarde za budući razvoj. Na ovaj način ćemo kreirati nove proizvode, usluge i tehnološke platforme koje će unaprijediti tržište u Crnoj Gori i šire, dodao je Mitrović.

Memorandum o saradnji predviđa niz zajedničkih aktivnosti u narednim godinama, uključujući razvoj novih tehnoloških rješenja, organizaciju radionica i događaja, kao i intenzivnu podršku start-upovima kroz mentorstvo i zajedničke projekte. Kroz ovu saradnju, kompanija One će imati priliku da testira i razvija nova rješenja u inovativnom okruženju IPC Tehnopolis, što će omogućiti bržu implementaciju novih tehnologija i digitalnih usluga na crnogorskom tržištu.

Jedan od ključnih ciljeva ovog strateškog partnerstva je jačanje veza između poslovnog sektora i inovacionih centara kako bi se ubrzala digitalna transformacija i stvorili uslovi za dugoročni ekonomski rast. Fokus će biti na razvoju domaćih talenata i podršci inovativnim idejama koje mogu dovesti do kreiranja novih proizvoda i usluga na regionalnom i globalnom nivou.

image

Tehnopolis i kompanija One

-ONE

Partnerstvo između kompanije One i IPC Tehnopolis nije samo kratkoročna inicijativa, već predstavlja dugoročnu viziju digitalne budućnosti Crne Gore, gdje tehnologija i inovacije postaju ključni pokretači društvenog i ekonomskog napretka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 08:02