Фото: ртцг.ме / - Фото: ртцг.ме
06/04/2022 u 12:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основни суд одбио тужбени захтјев за поништење избора генералног директора РТЦГ

- Времена када је РТЦГ био коришћен за промовисање партијских, комерцијалних и интереса разних кланова - су за нама - навео је Раонић

Основни суд у Подгорици је донио одлуку којом се одбија тужбени захтјев за поништење избора генералног директора РТЦГ генералног директора Јавног сервиса.

Како је саопштио директор РТЦГ Борис Раонић, тиме је, за сада, како ствари стоје, закључен први серијал пријава инспекцијама, агенцијама, правосудним органима и (замислите) амбасадама - којим се желио оспорити избор генералног директора Јавног сервиса који је спроведен ван контроле политичких партија и повезаних клановских интереса.

 - Након осам мјесеци - коначно се у потпуности можемо посветити продубљивању промјена на Јавном сервису, које су готово одмах препознате и од стране уважених међународних партнера, и додатном отварању Јавног сервиса према свим грађанима без обзира на то којој политичкој партији, вјерској заједници или невладиној организацији припадају - истакао је он на Фејсбуку.

Раонић је подвукао да им грађани остају на првом мјесту, и сва истраживања у посљедњих осам мјесеци показују стални тренд раста и подршке и повјерења.

 - Захвалност за то иде новинарима и особљу Јавног сервиса, растерећених свих притисака и смјерница, сем оних које налаже Етички кодекс новинара и домаће законодавство. Времена када је РТЦГ био коришћен за промовисање партијских, комерцијалних и интереса разних кланова - су за нама. У времену које долази, и након изазова с којима ћемо се суочавати - свакоме ће постати јасније колико су такве шеме држале окованим потенцијале Јавног сервиса и ограничавале право на квалитетно информисање грађана - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 15:56