Otac Gojko Perović / Foto: IVAN PETROVIĆ-IPE
07/08/2022 u 10:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otac Gojko: Crkva nikad neće podržavati poruke prijetnje, iako se autori kite crkvenim simbolima

Tako radeći oni vrijeđaju samu Crkvu, a napadajući ljude krše Božiju zapovjest koja glasi "ljubi bližnjega svoga kao samog sebe", poručio je on

Govori mržnje i poruke prijetnje koji ovih dana sa raznih profila i društvenih mreža idu prema pojedinim građanima Crne Gore, pa i prema grupama i institucijama - nijesu i ne mogu biti izrazi crkvenog učenja niti ih Crkva podržava, poručio je u izjavi za Portal Dana namjesnik podgoričko-kolašinski protojerej Gojko Perović.

- Bez obzira što se neki od autora takvih poruka formalno ili slikovito "kite" crkvenim simbolima. Tako radeći oni vrijeđaju samu Crkvu, a napadajući i vrijeđajući ljude krše Božiju zapovijest koja glasi "ljubi bližnjega svoga kao samog sebe"- naveo je otac Gojko.

Takođe je poručio da svako izražavanje nasilja i netrpeljivosti narušava hrišćanski duh ljubavi među ljudima i predstavlja udar na interese Crkve.

- A prvi i naveći interes Crkve je da svi ljudi žive u ljubavi i međusobnom uvažavanju. Najprije se misli na one koji se zovu Hristovim imenom i koji jesu članovi Crkve, ali Crkva se moli i nastoji da bude mir među svim ljudima i u cijelom svijetu - bez razlike na vjeru ili naciju- zaključio je otac Gojko. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:35