/ BORIS PEJOVIć - FOTO: SKUPšTINA CG
09/12/2023 u 11:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović: Danilovgrad ima uslove da postane još jedan od motora razvoja ekonomije

Kulturno nasljeđe i prirodne ljepote Danilovgrada dodatno ukazuju na potencijale Vaše opštine. Valorizacija danilovgradskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti, naveo je potpredsjednik Skupštine

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović čestitao je Dan opštine Danilovgrad.

- U svoje lično ime i u ime Skupštine Crne Gore, predsjedniku Opštine, Aleksandru Grguroviću, predsjedniku Skupštine Opštine Velimiru Đokoviću, kao i svim građankama i građanima Danilovgrada, upućujem iskrene čestitke povodom obilježavanja 9.novembra - Dana Vaše opštine. O značaju Danilovgrada za Crnu Goru ponajviše govore razlozi zbog kojih je i nastao u drugoj polovini XIX vijeka - predviđen da bude veza između Stare Crne Gore i Brda, a nakon sticanja crnogorske nezavisnosti 1878. godine i glavni privredni centar uvećane države, Danilovgrad i danas ostaje mjesto susreta- naveo je Pjeović.

Kako je naveo, smješten u srcu Crne Gore, te dobro infrastrukturno povezan sa glavnim privrednim centrima poput Podgorice i Nikšića, Danilovgrad ima sjajne uslove da postane još jedan od motora razvoja crnogorske ekonomije, pogotovo u oblastima poljoprivrede i industrije.

- Kulturno nasljeđe i prirodne ljepote Danilovgrada dodatno ukazuju na potencijale Vaše opštine. Valorizacija danilovgradskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu.U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice- istakao je Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 10:22