/ ADMINISTRATIVNI ODBOR - FOTO: SKUPŠTINA CG
09/03/2023 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokrenut postupak imenovanja predsjednika i članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade

Administrativni odbor je utvrdio Predlog odluke o razrješenju zamjenice člana i imenovanju članice i zamjenika člana Državne izborne komisije

Administrativni odbor je utvrdio Predlog odluke o izboru dva člana Komisije za vrednovanje projekata dostavljeni na javni konkurs za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata za podršku aktivnostima značajnim za očuvanje i razvoj nacionalnih, odnosno etničkih posebnosti manjinskih naroda.

- I drugih manjinskih nacionalnih zajednica i njihovih pripadnika u oblasti nacionalnog, kulturnog, jezičkog i vjerskog identiteta, i odlučio da Skupštini Crne Gore predloži da za članove Komisije izabere Nihada Rastodera i Orhana Šahmanovića- navodi se u saopštenju.

 Takođe, Administrativni odbor je utvrdio Predlog odluke o razrješenju zamjenice člana i imenovanju članice i zamjenika člana Državne izborne komisije. Shodno Zahtjevu Kluba poslanika „Demokratski front – PZP”, Odbor je predložio Skupštini da se Nataša Prelević razriješi funkcije zamjenice člana DIK-a i imenuje za članicu, a da se za zamjenika članice imenuje Milenko Šušić- navodi se u saopštenju.

Pokrenut je postupak imenovanja predsjednika i šest članova Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, upućivanjem poziva klubovima poslanika u Skupštini Crne Gore da u roku od 15 dana od dana dostavljanja poziva dostave predloge kandidata.

- Članovi Odbora su konstatovali da na današnjoj sjednici nijesu u mogućnosti da utvrde predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije, zbog toga što do početka sjednice nije dostavljen broj predloga kandidata koji mogu obezbijediti kvorum za rad navedenog odbora- navodi se u saopštenju.

Odbor je odlučio da poništi Odluku broj 00-63-14/19-16/39 od 11. novembra 2019. godine, kojom je ranijem poslaniku Rašku Konjeviću izrečena novčana kazna u visini od 10% plate poslanika, na osnovu, tada važećeg, člana 110b stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Odbor je donio rješenja o pravu na zaradu na ime Snežane Armenko, Dragane Đuranović i Momirke Tešić, sutkinja Ustavnog suda Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:42