/ - ROMSKA ZAJEDNICA
20/10/2022 u 11:39 h
Milan SekulovićMilan Sekulović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Potpisan ugovor između NVO Mladi Romi i King Boundation: Podrška sakuljačima sekundarnih sirovina

Podsjećaju javnost da su takođe u proteklom periodu dodjelili za 30 korisnika direktnu podršku u vidu profesionalnog alata i opreme, a uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori

U Briselu je prije par dana potpisan ugovor između  organizacije NVO Mladi Romi i King Boundation Fondacije kojim je predviđena direktna podrška sakuljačima sekundarnih sirovina.  

-Projektom smo predvidjeli podršku u obezbjeđivanju profesionalnog alata i opreme za 30 sakupljača sekundarnih sirovina sa područja juga Crne Gore kao i organizavanje određenih obuka na temu zaštite zdravlja tokom rada. Korisnici će biti izabrani na javnom konkursu koji će uslijediti nakon tenderskog postupka i kupovine alata i opreme. Ovo je još jedna skromna inicijativa i doprinos naše organizacije kako bi obezbjedili direktnu i opipljivu benefit vrijednim sakupljačima sekundarnim sirovinama, a koje mi nazivamo i "čuvarima planete"- navode u saopštenju.

Podsjećaju javnost da su takođe u proteklom periodu dodjelili za 30 korisnika direktnu podršku u vidu profesionalnog alata i opreme, a uz podršku Američke ambasade u Crnoj Gori.

-Krajem oktobra uz podršku drugih donatora organizovaćemo dodjelu još 11 setova alata i opreme. Naša organizacija posvećuje posebnu pažnju ovoj ciljnoj grupi unutar romske zajednice počev od 2018 godine kada smo i osnovali prvi strukovni sindikat sakupljača sekundarnih sirovina u Crnoj Gori čije kapacitete treba značajno osnažiti. Izrazavamo zahvalnost donatorima King Boundation fondaciji iz Brisela na ukazanom povjerenju, a podsjećamo zainteresovanu  javnost da je ovo drugi projekat po redu koji je podržala navedena fondacija.U okviru prvog podržanog projekta, a tokom korone, obezbjedili smo 52 tablet uređaja za ucenike 9 razreda kao i mentorsku podrsku za 102 učenika- navode oni.

Dopdaju:"Sakupljače molimo za malo strpljenja kako bi sprovedeli sve administrativne procedure kao i da prate objave na našim mrežama, a mogu  nas direktno kontaktiraju u slučaju pitanja i dodatnih informacija.Idemo dalje u nove radne pobjede".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 17:50