Ministarstvo prosvjete / - DAN
13/06/2023 u 19:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Profesorica CSBH jezika tvrdi: Prijetili mi maturanti koji su prepisivali

Osjećala se, kaže, ugroženo

Profesorica CSBH jezika i književnosti Andrijana Deletić Milačić kazala je na TV E da su joj maturanti koja su prepisivali tokom maturskog ispita prijetili, prenosi CDM.

Ona je navela da nema govora o poštovanju prosvjetnih radnika ako ministar prosvjete dozvoli da se napravi dogovor sa roditeljma i djecom koja su prepisivala.

– Ta djeca su meni lično lupala šakom o sto i govorila "tući ćemo se još"… Ako je jedan od tih roditelja koje je ministar primio otvoreno tražio moje ime i prezime jer će "sad da pozove ministra Vojinovića njegovog prijatelja" da meni kaže da ja moram da mu dam test koji sam čvrsto branila, da ga on ne bi oteo i iscijepao, ako je taj ministar primio te na dogovor, mi ne možemo da govorimo o poštovanju prosvjetnog radnika, jer nas nije ispoštovao onaj na čelu te institucije– kazala je Deletić Milačić.

Osjećala se, kaže, ugroženo.

– Tu su bila dva čovjeka iz obezbjeđenja koja su pokušavala da me tijelom zaštite. Ko je dopustio da tolika rulja uđe u prostorije tri institucije. Možete li tako lagano da uđete u Ministarstvo prosvjete‘ Ko je njima otvorio vrata, da smo mi morali da se zaključamo‘ Moraju da se mijenjaju ljudi na ključnim pozicijama, ako želimo da nas društvo poštuje, jer nas ne poštuju oni na tim pozicijama – istakla je ona.

Podsjećamo, predstavnici Udruženja Roditelji, Prosvjetne zajednice Crne Gore, Udruženja nastavnika matematike, Komisije za ocjenjivanje maturskog/stručnog ispita CSHB jezika i književnosti Ispitnog centra, Unije srednjoškolaca i Sindikata prosvjete razovarali su danas o aktuelnoj situaciji u vezi sa rezultatima maturskog ispita iz CSHB jezika i književnosti i njegovom ponovnom vrednovanju. Na sastanku je dogovoreno da će se obratiti Univerzitetu Crne Gore kako bi pravovremeno reagovali prilikom upisa novih studenata, zbog svih nepravilnosti koje su evidentne.

Olivera Leković, predsjednica Prosvjetne zajednice Crne Gore kje rekla da će se tužilaštvu dostaviti zahtjev da se ispita postupak ocjenivanja i vrednovanja matruskog/stručnog ispita.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:11