Aleksandar Radović / - MUP
30/06/2024 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radović na Samitu šefova policija država članica UN-a

V.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama i tom prilikom učestvovao je na četvrtom Samitu šefova policija država članica Ujedinjenih nacija – UNCOPS u Njujorku, saopšteno je iz UP

Dodaju da je na marginama ove konferencije Radović održao i bilateralni sastanak sa Atom Jeningunom, šefom Odjeljenja za odabir i regrutaciju policije pri Ujedinjenim nacijama.

- Tom prilikom izraženo je obostrano zadovoljstvo kontinuiranim učešćem Crne Gore u mirovnim misijama Ujedinjenih nacija i podstaknuto angažovanje još većeg broja u narednom periodu - kaže se u saopštenju.

Dodaje se i da jev.d. direktora tokom ove radne posjete prisustvovao i Konstitutivnom sastanku ministara unutrašnjih poslova i šefova policija Mreže za rodnu ravnopravnost u policiji gdje je riječi bilo o poštovanju principa rodne ravnopravnosti prilikom raspoređivanja oficira u mirovnim misijama, čemu je Crna Gora posvećena, te će nastaviti da pruža svoj doprinos sveukupnom angažovanju.

Šaranović: Crna Gora posvećena zajedničkim naporima u očuvanju mira i sigurnosti

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 10:29