Haris Husić i Filip Radulović / Ministarstvo
11/08/2024 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radulović-Husić: Sigurnost i bezbjednost plovidbe na prvom mjestu

Ministar pomorstva Filip Radulović razgovarao je sa v.d. direktorom Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Harisom Husićem o sezoni, a akcenat je stavljen na sigurnost i bezbjednost plovidbe.

Ministar Radulović je istakao da ljeti, posebno u špicu sezone kontrole moraji biti pooštrene, kako bi se izbjegle neželjene situacije.

- Imali smo prethodnih dana nekoliko nezgoda, koje bi se u velikoj mjeri mogle spriječiti preventivnim djelovanjem, odnosno kažnjavanjem svih onih koji ne poštuju propise. Posebno želim da se zahvalim Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama koja nam je ustupila dron i ljudstvo kako bi svi zajedno sa ostalim institucijama radili na većim kontrolama i sprečavanju pomorskih nesreća - kazao je Radulović.

V.d. direktora UPSUL-a Haris Husić upoznao Radulovića sa aktivnostima koje sprovodi UPSUL na podizanju bezbjednosti plovidbe kao i akcijama traganja i spašavanja.

- Ove godine imali smo manje akcija traganja i spašavanja na moru nego prošle u isto vrijeme, a nadamo se da će tako i ostati. Naši timovi su uvijek pripravni i spremni za pozive za pomoć na moru, a tu smo i kao podrška kolegama prilikom kontrole pomorskog saobraćaja - kazao je Husić.

Vazdušna kontrola plovidbe duž cijele crnogorske obale, UPSUL posjeduje tri drona

Radulović i Husić poslali su zajednički apel građanima i turistima da poštuju propise, posebno sada u ljetnjim mjesecima kada je pojačana frekvencija pomorskog saobraćaja, a samim tim i veći potecijalni rizik od nezgoda.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:13