Filip Radulović obišao sanirano klizište / - MINISTARSTVO
31/05/2024 u 09:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radulović: Sanirano klizište u Donjim Lugama

Sanacija klizišta „Donje Luge“ koje se nalazi na regionalnom putu R- 2 Berane–Andrijevica–Murino je završena i ovaj kraj konačno je dobio bezbjedan put, kazao je nakon obilaska gradilišta ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

Ministar je kazao da su završeni radovi na konstrukciji ispod puta, a postavljeni su asfalt i saobraćajna signalizacija.

- Sanacijom ovog klizišta omogućiće se bezbjednija i sigurnija veza  Plava, Murina, Gusinja i okolnih naselja sa Andrijevicom i drugim  djelovima sjevera Crne Gore - rekao je Radulović.

image

Sanirano klizište u Donjim Lugama

- MINISTARSTVO

Ministar je podsjetio da je sjever države na listi prioriteta rada ove Vlade, podsjetivši da je raspisan pretkvalifikacioni tender za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo–Andrijevica, čija će izgradnja početi početkom naredne godine.

– Takođe,   u   toku   je   i   izbor   projektanta   za   izradu   idejnog   projekta  Andrijevica–Boljare, sa rokom završetka od 14 mjeseci, nakon čega ćemo   pristupiti   izboru   izvođača   radova.   U   skladu   sa   planiranom dinamikom,   očekujemo   da   već   u   prvim   mjesecima   2026.   godine izaberemo  izvođača i nastavimo  izgradnju autoputa od  Andrijevice do  Berana, čime će se značajno unaprijediti putna infrastruktura i ukupan razvoju ovog dijela Crne Gore – poručio je Radulović.

Izgradnjom dionice Mateševo–Andrijevica, vrijeme putovanja od Andrijevice do Podgorice će se skratiti sa sadašnjih dva sata, preko Lubnica, na samo 35 minuta bezbjedne i udobne vožnje auto-putem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 05:37