Др. Љиљана Радуловић / - KCCG
05/02/2024 u 08:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: U aprilu otvaranje psihijatrijske klinike u KCCG-u

U drugoj polovini aprila očekuje se da se obavi prva transplatacija matičnih ćelija kod nas, najavila je direktorka KCCG

Psihijatrijska klinica u Kliničkom centru Crne Gore biće otvorena u aprilu, najavila je direktorka KCCG Ljiljana Radulović. 

Ona je to izjavila u emisiji "Zdravo i bio" koja se emituje na TVCG. 

Ona je objasnila da će u sklopu klinike za psihijatriju postojati svije funkcionalne cjeline.

- U pitanju je klinika za adultne pacijente. Takođe, po prvi put Crna Gora će imati i adekvatnu smještajni kapacitet za pacijente mlađe od 18 godina - rekla je ona. 

Radulović je takođe navela da će očekuju da se u drugoj polovini aprila obavi prva transplatacija matičnih ćelija u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Za ovaj operativni zahvat, kako je rekla, obuka je u toku, ali se malo kasnilo sa tenderima. 

- Pravi se ta takozvana sterilna soba. Tender je zahtijevao određeno vrijeme, tako da se nadamo da će u drugoj polovini aprila biti taj dugo željeni termin. Naši pacijenti su do sada bili primorani da sve transplatacije obavljaju u inostranstvu - rekla je ona za RTCG.

Objasnila je da se radi o prilično skupim metodama, koje se kreću do 150.000 eura po jednom pacijentu.

- Nije sve u novcu. Željni smo da savremene metode izvodimo u svojoj zemlji, a smatram i da će pacijentima biti lagodnije da budu tretirani u svojoj zemlji - zaključila je Radulović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:24