/ фото илустрацијас: СРЂА БОЉЕВИЋ
13/12/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић: Жељезница да уважи потребе грађана

Жељезнички превоз и Жељезничка инфраструктура, укидањем редовних линија од Бара до Бијелог Поља, не уважавају потребе грађана, оцијенио је предсједник Општине Бар, Душан Раичевић

Жељезнички превоз и Жељезничка инфраструктура, укидањем редовних линија од Бара до Бијелог Поља, које саобраћају преко Подгорице, не уважавају потребе грађана, оцијенио је предсједник Општине Бар, Душан Раичевић и апеловао на та предузећа да размотре нови ред вожње.

- Зато апелујемо и тражимо као локална управа, која има традиционално квалитетну сарадњу са жељезничким предузећима, да још једном размотре нови ред вожње и да поведу рачуна о обавезама грађана који користе њихове услуге те да исти уподобе њима- навео је Раичевић у саопштењу.

Он је казао да је за Бар као важно саобраћајно чвориште од великог значаја проходност свих саобраћајних веза, нарочито жељезничког превоза који свакодневно користи велики број грађана.

- Нарочито, имајући у виду да је Бар најмногољуднији град на приморју и град младих људи, те да сви они користе овај превоз за редовне обавезе на својим пословима или факултету- навео је Раичевић.

Жељезнички превоз, како је рекао, као најекономичнији начин за превоз људи и увезаност свих дијелова Општине, од главне жељезничке станице, преко Шушања, Сутомора, Црмнице и Вирпазара, једних са другим али и са Главним градом и другим дјеловима државе, мора ефикасно функционисати и руководити се искључиво потребама својих корисника.

- Незапамћен је такав однос према својим корисницима који су највеће жртве нефункционалности и лоше координације на жељезници- додао је Раичевић.

Локална управа у Бару, како је казао, стоји на располагању жељезници, да у најбољем интересу грађана Бара, шро хитније ријеши овај проблем и омогући нормално и економично свакодневно функционисање путницима из Бара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 09:17