Раонић / Фото: Лазар Ружић
07/11/2021 u 22:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раонић: Понудио сам Фејзићу да РТЦГ преноси избор реиса, али то није јавни скуп

Његова реакција је услиједила пошто га је портпарол Социјалдемократа упитао зашто избор реиса није преношен на Парламентарном каналу

Генерални директор РТЦГ Борис Раонић саопштио је вечерас да је реису Исламске заједнице у Црној Гори Рифату Фејзићу понудио да ова медијска кућа преноси избор реиса који се данас одржао у згради Мешихата у Подгорици. 

Огласио се Фејзић: Ову част пратиће и одговорност

- Разговарао сам са реисом око тога, али ми је он објаснио да то није јавни скуп- истакао је Раонић. 

Раонићева реакција је услиједила пошто га је портпарол Социјалдемократа Никола Зиројевић упитао зашто избор реиса није преношен на Парламентарном каналу, алудирајући на пренос устоличења епископа Методија у Беранама. 

- Да се разумијемо, немам проблем да се вјерски догађаји преносе на јавном сервису. Само мислим да поред два канала, парламентарни није мјесто за нешто тог типа. И то је грешка коју сте требали да признате. Искрено, ја не примјећујем неку промјену на боље. Да ме не схватиш погрешно, нијесам задовољан ни како не прошло руководство радило- поручио је Зиројевић Раонићу. 

Фејзић је, подсјетимо, био једини кандидат је на ту позицију, а за реиса га је изабрало посебно изборно тијело на сједници одржаној данас. 

Фејзић је тајним гласањем добио 45 гласова од 47 присутних чланова изборног тијела које чине чланови Сабора, Мешихата и Исламског вијећа Исламске заједнице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:22