Rotari konvencija u Singapuru / - FOTO: ROTARI DISTRIKT SCG
15/06/2024 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rotari distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatin

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa članovima tima otvaranju najvećeg događaja Rotari konvencije u Singapuru i učestvovao na forumu za međudržavnu saradnju.

Na forumu je potpisao nekoliko sporazuma o saradnji između distrikta Srbija i Crna Gora i distrikta Južna Afrika, Bocvana, Mozambik i Esvatini.

- Ovi potpisani sporazumi omogućavaju unapređenje i proširenje međunarodne saradnje  u oblasti  školstva, zdravstva, ekologije, kulture, ljudskih prava,  kao i promocije mira u svijetu. Ovo je za naš distrikt još jedan korak u međunarodnoj saradnji kojom se otvaraju vrata za projekte sa klubovima iz Afrike - naglasio je Radojičić.

Najveći rotarijanski događaj u Singapuru je okupio blizu 20.000 rotarijanaca iz cijelog svijeta. Distrikt Srbija i Crna Gora je predstavljen kao jedan od distrikata koji ima mirovne klubove i to kroz učešće rotaraktovke Tijane Ristić koja je bila učesnik panela koji se bavio ovom temom.

Pored guvernera Radojičića, delegaciju su činili: PDG Ljiljana Lainović, DGE Vladan Mijailović, DGN Veliša Stamatović, DGEC Lola Stanić, član RC Beograd Vračar Ivan Đorđević, RPFC Tijana Ristić, DRR Mirko Stojković i CR Dragana Dojčinović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 03:13