Dragoslav Šćekić i Fan Kun / - MINISTARSTVO ZDRAVLJA
17/01/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šćekić-Fan Kun: Prijateljstvo i solidarnost neraskidive karike Crne Gore i Kine

Kineski ambasador naglasio je značaj uzajamne pomoći koju zemlje iskazuju tokom pandemijskog perioda, koji nažalost još nije završen

Crna Gora i Kina njeguju tradicionalno prijateljske odnose, koji su dodatno osnaženi tokom kovid pandemije kada su dvije zemlje vrlo uspješno sarađivale , saopšteno je tokom sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i ambasadora NR Kine u Crnoj Gori, Nj.E. Fan Kuna.

Uz zahvalnost na srdačnom prijemu, kineski ambasador posebno je naglasio prijateljski odnos Crne Gore prema Kini i kineskom narodu, naglašavajući značaj uzajamne pomoći koju zemlje iskazuju tokom pandemijskog perioda, koji nažalost još nije završen.

Fan Kun je informisao ministra Šćekića o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Kini , koja je, prema njegovim riječima, značajno stabilizovana. Posebno je izrazio zadovoljstvo što Crna Gora koristi zvanične kanale komunikacije u cilju tačne informisanosti o epidemijskim prilikama u Kini.

Ministar zdravlja je zahvalio ambasadoru Fan Kunu na velikoj pomoći Kine, koja je tokom perioda pandemije donirala značajan broj vakcina protiv COVIDa, ali i druge medicinske opreme, u vremenu  kada se cijeli svijet suočavao sa nestašicama na svim frontovima, a poseban izazov je bio pred zdravstvenim sistemima.

''Iako mnogoljudnija i razvijenija zemlja, Kina je u izazovnim vremenima pokazala kako prijatelji pomažu jedni drugima i kada se sami suočavaju sa poteškoćama. Takav gest Crna Gora neće zaboraviti'', poručio je Šćekić.

On je kineskog ambasadora upoznao sa višemilionskim infrastrukturnim projektima koji se realizuju u crnogorskom zdravstvenom sistemu te reformom  koja je u toku a čiji je cilj kvalitetna i dostupna zdravstvena zaštita za sve građane.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dalji nastavak ali i unapređenje saradnje u oblasti zdravstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:07