/ FOTO: IVAN PETROVIć
15/12/2023 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Simović Zvicer na Regionalnoj konferenciji o istraživanju pravosuđa u Crnoj Gori i regionu

Svjetska banka i Evropska komisija pripremaju se za implementaciju novog ciklusa istraživanja u zemljama Zapadnog Balkana. Prvi korak u pripremi novog ciklusa istraživanja je zajednička Regionalna konferencija

Predsjednica Sudskog savjeta Crne Gore Vesna Simović Zvicer učestvovaće na Regionalnoj konferenciji o istraživanju pravosudnog sistema u Crnoj Gori i regionu, u okviru projekta - Podrška kreiranju politika zasnovanih na dokazima o učinku pravosudnog sistema, koja se danas održava u Briselu, u organizaciji Svjetske banke.

- Svjetska banka i Evropska komisija pokreću novi ciklus istraživanja o pravosuđu sa više zainteresovanih strana na Zapadnom Balkanu. Ova inicijativa služi kao dragocjeno sredstvo za sticanje uvida u percepcije i iskustva građana i poslovnog sektora u oblasti pravde, imajući u vidu da je  jačanje baze dokaza i reforme pravosuđa u zemljama Zapadnog Balkana od suštinskog značaja za poboljšanje nezavisnosti  pravosudnih sistema, odgovornosti, efikasnosti i kvaliteta- navodi se u saopštenju.

Svjetska banka  i Evropska komisija pripremaju se za implementaciju novog ciklusa istraživanja u zemljama Zapadnog Balkana. Prvi korak u pripremi novog ciklusa istraživanja je zajednička Regionalna konferencija.

- Ciljevi konferencije su:  uspostavljanje okruženja za saradnju sa ključnim zainteresovanim stranama iz svake zemlje; obezbjeđenje zajedničkog razumijevanja mape puta za sprovođenje istraživanja o pravosuđu sa više zainteresovanih strana;  udubljivanje u metodologiju istraživanja i upitnika; i izrada strategije za širenje izvještaja i nalaza novog kruga pravosudnog istraživanja- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 12:24