/ фото: Дан
23/06/2021 u 11:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Снимање желуца и дебелог цријева од 1. јула

Главна сестра КЦЦГ Ивана Поповић рекла је да су се на овај потез одлучили јер се пацијенти, иако потврде долазак три дана раније, на крају не појаве на снимању

Клинички центар позвао је пацијенте којима је потребно да сниме желудац и дебело цријево да се од 1. јула јаве изабраним љекарима, јер ће од тада бити отворени термини за тај мјесец.

Главна сестра КЦЦГ Ивана Поповић рекла је да су се на овај потез одлучили јер се пацијенти, иако потврде долазак три дана раније, на крају не појаве на снимању.

- Током јучерашњег дана од седам заказаних колоноскопија, урадили смо само двије јер се пет пацијената који су потврдили да ће доћи, на крају нијесу појавили- рекла је Поповић.

Она је казала да према подацима из амбуланте сваки други пацијент не дође на заказани термин.

- На овај начин настојимо да дођемо до пацијената који сједе кући и до којих не можемо да дођемо због оних који им узурпирају термине- објаснила је Поповић.

Она је казала да се нада да ће на овај начин смањити жалбе које се односе на то да ова снимања наводно нијесу доступна мјесецима.

Поповић је рекла да се на Поликлиници, у оквиру Гастроентеролошке амбуланте, колоноскопија и гастроскопија раде у двије смјене, и то од осам до 14 сати и од 15 до 20 сати.

- Дневно, у просјеку можемо да урадимо 20 гастроскопија и још десет колоноскопија- казала је Поповић.

Она је напоменула да ипак, због тога што заказани пацијенти не дођу, љекари губе вријеме јер свакако морају бити на послу, а остали пацијенти су принуђени да чекају.

- Ова снимања није могуће радити моментално с обзиром на процес припреме који им претходи и ПЦР тестирање на корона вирус- објаснила Поповић.

Како је рекла, прегледи се заказују само преко изабраних љекара, а отказивање могу да јаве или свом изабраном љекару или позивом на број 020412495.

- У исто вријеме, молимо пацијенте да код својих изабраних љекара ажурирају бројеве телефона јер нам се често дешава да су у картонима наведени погрешни или непостојећи контакт телефони- закључила је Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:36