Милојко Спајић / - SRDJAN BOLJEVIC
03/12/2021 u 17:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Борба за демократију и слободу нема смисла без жена

Спаjић jе поручио да задатак ове Владе jе, не само да пружи институционални оквир у борби против насиља над женама, већ и да миjењамо свиjест у друштву, jер, како подсjећа, скоро половина грађана сматра да не треба приjављивати породично насиља

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић поручио је да борба за слободу и демократиjу нема смисла без слободе жена.

– Захвалан сам што имам прилику да се моj глас чуjе, да могу да миjењам систем и утичем на њега, и користићу ту прилику максимално. Ова тема ниjе била у фокусу наше земље дуго и морамо много да радимо како бисмо промjенили постоjеће стање. Jедан од корака jе и чињеница да смо у буџету 2022. издвоjили 200.000 еура за лиценциране пружаоце услуга за жртве насиља – навео jе Спаjић.

Како се наводи у саопштењу, 25.новембра jе обиљежен Међународни дан борбе против насиља над женама и уjедно од тог датума почела jе кампања 16 дана активизма коjом се обиљежава борба против родно заснованог насиља.

– У овоj проблематици неопходна jе сарадња свих надлежних институциjа и организациjа, друштва у цjелини – поручуjе се у саопштењу министра.

У организациjи Министарства финансиjа и социjалног старања са партнерима из Главног града, Управе полициjе, као и Сигурне женске куће у Делта Сити данас су били постављени информативни штандови како би се додатно скренула пажња на проблем насиља над женама и како бисмо сви своjим примjером послали поруку подршке. Ова кампања jе позив свим релевантним субjектима и jавности да се укључе у сузбиjање насиља у породици и насиља над женама – ЗАJЕДНО!

Спаjић jе поручио да задатак ове Владе jе, не само да пружи институционални оквир у борби против насиља над женама, већ и да миjењамо свиjест у друштву, jер, како подсjећа, скоро половина грађана сматра да не треба приjављивати породично насиље. То jе, како истиче, веома забрињаваjуће.

– Свjестан чињенице да jе Црна Гора патриjархална држава, овим путем апелуjем да приjавите насиље уколико га трпите, уколико га трпи жена из вашег окружења, то су наше маjке, сестре, приjатељице и свима се може десити… Не можемо вам помоћи ако не знамо да имате проблем. Запамтите – Нисте саме – поручио jе Спаjић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:13