/ - FOTO: VLADA CG
26/06/2024 u 15:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO) Spisak ovogodišnjih polaznika Ljetnje škole “Crna Gora moja postojbina"

Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, u saradnji sa Zavodom za školstvo, organizuje šestaestu po redu Ljetnju školu jezika i kulture Crne Gore “Crna Gora moja postojbina”.

Ona će se realizovati u periodu od 20 do 30. jula 2024. godine, na Ivanovim Koritima.

Ovogodišnju Ljetnju školu će pohađati  polaznici iz 6 zemalja, i to: Srbije, Hrvatske, Italije, Njemačke, Belgije i Turske.

image
- FOTO: VLADA CG

- Program škole namijenjen je djeci naših iseljenika uzrasta od devet do petnaest godina, a cilj je da djeca i mladi koji žive izvan Crne Gore, kroz igru i zabavu, unaprijede znanje jezika i upoznaju kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore. Program podrazumijeva: jezičke radionice, radionice crnogorske kulturne, istorijske i prirodne baštine kao i dramske i likovne radionice. Važan dio programa je i upoznavanje sa crnogorskim narodnim običajima, pjesmama i igrama iz pojedinih krajeva Crne Gore. Planirani su i prateći programi: razna sportska i druga takmičenja, izleti, muzičke večeri, razgledanje kulturno istorijske baštine i okolnih znamenitih područja, završna svečanost i dodjela diploma - navode u saopštenju iz Uprave za saradnju sa dijasporom- iseljenicima.

image
- FOTO: VLADA CG

rogram i aktivnosti škole će  na zanimljiv i pristupačan način djeci dočarati svu ljepotu i vrijednost Crne Gore i njenih stanovnika i da će se kroz ovaj vid druženja i podučavanja uspostaviti prirodan i postojan most sa drugom i trećom generacijom crnogorskih iseljenika.

Spisak ovogodišnjih polaznika Ljetnje škole jezika i kulture Crne Gore “Crna Gora moja postojbina”:

image
- FOTO: VLADA CG
image
- FOTO: VLADA CG

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 15:04