/ - PHOTO BY KAT J ON UNSPLASH, ilustracija
25/11/2021 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

СЖК: Помоћ тражило 595 жена, у склоништу било смјештено њих 29 и 40 дјеце

Како и раније, тако и сада, свјесне смо да и даље неповољна епидемиолошка ситуација отежава женама приступ услугама помоћи и самим тим их спречава да напусте насилну заједницу, наводе у саопштењу

И ове године на Међународни дан борбе против насиља над женама подсјећамо да су врата Сигурне женске куће отворена за све жене које трпе било који облик насиља, наводе из Сигурне женске куће.

-Од почетка 2021. године до данас за подршку и помоћ нам се обратило 595 жена, док је у склоништу било смјештено 69 особа, од чега је 29 жена и 40оро дјеце. Како и раније, тако и сада, свјесне смо да и даље неповољна епидемиолошка ситуација отежава женама приступ услугама помоћи и самим тим их спречава да напусте насилну заједницу. Наша организација улаже велике напоре како би услуге које пружамо биле доступне свим женама у Црној Гори и у доба пандемије. С тим у вези, услуге правне и психолошке помоћи и подршке су доступне онлине-поручују из СЖК.

Додају: "Односно, поред СОС линије (069/013-321) која је доступна 24/7, нудимо женама могућност да се са нама повежу путем видео позива и на тај начин добију потребну подршку".

-Такође, ту смо да помогнемо и дамо прецизна упутства око коришћења метода комуникације које можемо користити за видео контакт. На овај начин смо у могућности да успоставимо контакт са женама из цијеле Црне Горе и пружимо им подршку на безбједан начин, али и без трошка доласка у нашу канцеларију.Охрабрујемо све жене и дјевојке у Црној Гори да нам се обрате за помоћ и подршку која им је сада доступна и путем онлине платформи-наводе они.

Додају: "Овај вид пружања помоћи спроводимо у оквиру пројекта - ,,Јачи сервиси – снажнија подршка’’ који финансира Европска Унија, кроз пројекат ,,Заустављање насиља над женама на Западном Балкану и у Турској: Примјена закона, мијењање ставова’’, које спроводе Канцеларија Програма Уједињених нација за развој (UNDP) у Црној Гори и Агенција Уједињених нација за оснаживање жена и родну равноправност (UN WOMEN)".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

03. decembar 2021 05:25