Ilustracija / - ARHIVA
13/12/2023 u 09:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilaštvo BiH i SIPA počeli istragu o kupovini diploma koje su završavale u Crnoj Gori

Prema određenim podacima broj lažnih i kupljenih diploma u Crnoj Gori premašuje 20.000

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i policijski tim službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) intenzivno rade na istrazi u predmetu visoke korupcije zbog nezakonitog izdavanja i prodaje fakultetskih diploma, saopštili su iz Alternative. 

- Istragom su obuhvaćene sljedeće visokoobrazovne ustanove: NUBL – Nezavisni univerzitet (Banja Luka), UPS – Fakultet za poslovne studije (Banja Luka), Visoka škola za primijenjene i pravne nauke “Prometej” (Banja Luka), PIM – Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment (Banja Luka), Panevropski univerzitet “Apeiron” (Banja Luka), Internacionalni univerzitet (Travnik), Internacionalni univerzitet (Brčko distrikt), CKM – Univerzitet modernih nauka (Mostar), Visoka škola “UNION u Mostaru” - istakao je koordinator Alternative Nikola Bezmarević.

On dodaje da očekuje isto i od Srbije.

- Uskoro očekujemo da Republika Srbija, nakon što smo obavili razgovor sa predstavnicima njihovih institucija, krene u ozbiljnu i odlučnu borbu istrage lažnih diploma i sumnjivih fakulteta - zaključio je Bezmarević. 

Prema određenim podacima broj lažnih i kupljenih diploma u Crnoj Gori premašuje 20.000, a najviše ih je u MUP-u i zdravstvu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:43