/ FOTO: BIOCELL
05/10/2022 u 23:05 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Beogradu još 30. septembra otvorena klinika Džihana Abazovića

Ceremoniji otvaranja je, prisustvovao veliki broj zvanica, a bolnica se prostire na više od 3500 kvadratnih metara

Brat crnogorskog premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, Džihan Abazović otvorio je još prije neki dan kliniku BioCell u Beogradu. 

Na Instagram nalogu BioCell Hospital objavljena je fotografija tek prije dva dana iako je bolnica otvorena, kako piše Blic, još 30. septembra, prenosi Danas.

Ceremoniji otvaranja je, prisustvovao veliki broj zvanica, a bolnica se prostire na više od 3500 kvadratnih metara.

„U sinergiji sa kompanijama i institucijama težimo tome da realizujemo sopstvena istraživanja i sarađujemo sa naučnim i kliničkim institucijama u Srbiji i u svijetu. Time dajemo doprinos razvoju i unapređenju medicine, na to sam posebno ponosan. Danas je veliki dan za sve nas“, rekao je Džihan Abazović.

U reagovanju na ovu vest Balša Božović, predsjednik izvršnog odbora Regionalne akademije za razvoj demokratije, poručio je na Tviteru da bi bio red da objasne građanima do detalja kako su došli u poziciju da poseduju najmoderniju bolnicu u ovom dijlu Evrope.

Džihan Abazović je ljetos u intervju za Danas kazao da mu je to što je rođeni brat Dritana Abazovića omogućilo da zajedno sa partnerkom predsjednice Vlade Srbije, planira otvaranje nove bolnice u Beogradu.

„Pogodilo me je pisanje medija, taj senzacionalizam u kome je glavno bilo to što je moj brat premijer u susjednoj državi ili što je šefica radiologije partnerka predsjednice Vlade u Srbiji. To što mi je brat premijer, dobilo je daleko veću medijsku pažnju nego moj CV. A valjda i mi, “sitna boranija”, nešto radimo, imamo svoj život“, rekao je Abazović ranije.

Bolnica se nalazi u Beogradu, u ulici Omladinskih brigada 86a, (West 65, na Novom Beogradu).

Crnogorski mediji pišu da je ova bolnica predmet mnogih kontroverzi. Spekuliše se da je, između ostalog, Džihan Abazović dobio suvlasništvo u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da bi njegov brat Dritan izvršavao naloge srpskog predsjednika Aleksandra Vučića u ostvarivanju projekta ”srpski svet”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:24