Otvorena omladinska zona / - FOTO: FB/ANA MILOVIć JASIKOVAC
01/08/2024 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

U Nikšiću otvorena omladinska zona

NVO Optimisti – grupa kreativaca iz Nikšića koji kako navode, rade na unaprijeđenju statusa mladih u gradu, otvorili su omladinsku zonu kako bi, ističu Boško Milović i Ana Milović Jasikovac, mladima obezbijedili mjesto da borave, uče i druže se bezbjedno. Pored ovog, predstavljen je i prvi broj časopisa „Omladina“ kao i istoimenog portala.

NVO Optimisti uz pomoć sredstava iu EU fondova, otvorili su omladinski centar. Na početku je publici prikazan film koj je rađen u okviru projekta „Zamisli svoj prostor“ jer su, kako ističe Jasikovac, prepoznali potrebu mladih da imaju svoj prostor.

Dodaju da je cilj da mladi imaju adresu na koju će moći da dođu kako bi učili, radili i družili se bezbjedno.

Pored centra, predstavljeno je i prvo izdanje časopisa Omladina pod nazivom „ Polijećemo“, koji će, kako navode, izlaziti kvartalno.

Optimisti su, kao sami ističu, udruženje koje je otvoreno za inpute mladih, pa je Jasikovac pozvala zainteresovane da im se pridruže.

Centar će sa realizacijom radionica početi od sredine septembra. Zainteresovani mladi će, kako najavljuju, moći da učestvuju u kreiranju sadržaja kako časopisa tako i portala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 17:18