Priјave za upis na prvu godinu studiјa od ponedјeljka / Srđan Boljević
02/07/2023 u 13:32 h
Ana OstojićAna Ostojić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

UCG raspisao konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studiјa: Priјave u ponedјeljak i utorak

Konkurs јe raspisan za upis na 3.174 mjesta na državnom budžetu i za 60 mjesta na novom samofinansirajućem programu Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku

Univerzitet Crne Gore (UCG) raspisao јe јuče konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija, a prijave će se podnositi u ponedjeljak i utorak.

Konkurs јe raspisan za upis na 3.174 mjesta na državnom budžetu i za 60 mjesta na novom samofinansirajućem programu Ekonomskog fakulteta na engleskom jeziku.

Iz UCG su kazali da će u tekstu konkursa biti opisani detalji elektronske prijave putem platforme upisi.edu.me, u skladu sa programom Ministarstva prosvjete. Ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati je podnose neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice.

– Prijava na konkurs podnosi se u ponedjeljak i utorak do 16 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren, a ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi – navodi se u saopštenju.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 12. julom, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Sa Fakulteta za crnogorski jezik i književnost (FCJK) na Cetinju saopšteno јe da će u prvom upisnom roku upisati 40 studenata koje će se finanasirati iz budžeta države.

Prijave na konkurs podnose se 3, 4. i 5. jula od 10 do 14 sati u prostorijama fakulteta ili elektronski putem preko platforme upisi.edu.me do 4. jula do 16 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:25