konferencija povodom donacije japanske Ambasade / - MERT
09/02/2024 u 18:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unapređenje zaštite životne sredine za razvoj turizma u sjevernom regionu

Ambasada Japana donirala je nove Caterpillar kombinovane građevinske mašine, koja posjeduje svu savremenu opremu, u vrijednosti od 76 250,00 eura

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera kontinuirano radi na unapređenju zaštite životne sredine i podizanju svijesti u odnosu na adekvatno korišćenje prirodnog potencijala Crne Gore, kao primarne vrijednosti za razvoj turizma i turističkog potencijala sjevernog regiona.

To je saopštio načelnik Direkcije za upravljanje otpadom i komunalne usluge, Ivan Stanišić, na konferenciji za novinare, povodom donacije Ambasade Japana u Beogradu d.o.o Komunalne djelatnosti Šavnik.

Ambasada Japana donirala je nove Caterpillar kombinovane građevinske mašine, koja posjeduje svu savremenu opremu, u vrijednosti od 76 250,00 eura. Donacija je dobijenja u okviru projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS).

Stanišić je u ime Ministarstva zahvalio japanskoj Ambasadi.

- Zbog svog geografskog položaja i prirodnih ljepota Šavnik je sve prepoznatljivi među inostranim i našim turistima. Zato su, adekvatna infratsruktura i njeno održavanja primarni preduslov za njegov dalji razvoj, rekao je Stanišić.

Prema njegovim riječima, donirana mašina će pomoći u održavanju lokalnih puteva i u zimskom, ali i u ljetnjem periodu.

- Vjerujemo da je ovo nastavak dalje saradnje sa Vladom Japana i prilika da i mi kao društvo usvojimo japanske standarde pogotovo u dijelu zaštite životne sredine, razvoja infrastuktura, razvoja komunalnih dijelatnosti, obrazovanja i socijalne zaštite, koji su inače glavne oblasti interesovanja Vlade Crne Gore i Vlade Japana, zaključio je Stanišić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:48