Univerzitet Crne Gore / -SRDJA BOLJEVIC
17/07/2024 u 09:55 h
Natalija MrdakNatalija Mrdak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Univerzitetu fale predavači

Univerzitet Crne Gore raspisao je јavni oglas za angažovanje u nastavi za studijsku 2024/25. godinu.

Odluku o angažovanju donosi Senat UCG, na predlog vijeća fakulteta, a na osnovu izvještaja komisije koju čine nastavnici iz oblasti angažovanja.

Pravo prijave na eksterni oglas imaju lica sa akademskim zvanjem, istaknuti stručnjaci iz prakse (istaknuti alumnisti), sa stepenom doktora nauka, odnosno istaknuti umjetnici, čija je oblast naučnog, odnosno umjetničkog rada srodna navedenim predmetima. Kandidati se mogu prijavljivati na grupu predmeta.

– Za određene nastavne discipline, za koje se po međunarodnim standardima zahtijeva posebna kompetencija, pravo prijave na oglas imaju i istaknuti stručnjaci iz prakse sa najmanje sedmim nivoom Nacionalnog okvira kvalifikacija, podnivo jedan, odnosno podnivo dva (240, odnosno 300 kredita CSPK-a) – navodi se u јavnom oglasu.

Zainteresovani kandidati uz prijavu podnose: biografiju, spisak referenci i dokaz o ispunjenosti uslova (za lica sa akademskim zvanjem – važeću odluku o izboru u zvanje, za istaknute stručnjake iz prakse/istaknute alumniste – diplomu o stečenom akademskom stepenu doktora nauka, odnosno rješenje nadležnog organa o priznavanju inostrane obrazovne isprave, ukoliko je ona stečena na univerzitetatima van Crne Gore).

– Prilikom odlučivanja o izboru kandidata vodiće se računa o naučnim, odnosno umjetničkim referencama kandidata, prvenstveno radovima objavljenim u referentnim naučnim časopisima, odnosno reprezentativnim referencama u umjetničkoj oblasti kojoj pripadaju predmeti za koje se konkuriše. Nakon donošenja odluke sa licima koja nisu zaposlena na Univerzitetu zaključuje se ugovor o izvođenju nastave za jednu studijsku godinu.

Oglas, koјi јe raspisan 4. јula, otvoren јe do 19. jula 2024. godine.

Univerzitet Crne Gore postao član prestižne međunarodne mreže UNICA

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 19:41