/ - фото: УПЦ
16/12/2021 u 17:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

УПЦ: Уведен надзор у Слободној зони Луке Бар

Царински надзор представља једну од значајнијих мјера коју спроводи царински орган Управе, наводе у саопштењу

У функцији сузбијања сиве економије и свих облика кријумчарења акцизних роба који, како се процјењује, годишње умањују буџетски приход за око једну трећину, Управа прихода и царина досљедним спровођењем својих примарних функција штити државу од илегалног уношења и изношења робе и прекограничног криминала.

- Царински надзор представља једну од значајнијих мјера коју спроводи царински орган Управе.  У вршењу царинског надзора посебан третман има акцизна роба унешена у Слободну царинску зону. Царински надзор робе која се уноси у царинско подручје почиње од момента њеног уноса и траје док роба не промијени статус, тј царински надзор престаје онда када се роба извезе, уништи или оцарини и стави у слободан промет- наводе у саопштењу УПЦ.

Адекватном примјеном својих надлежности, како су саопштилуи, Управа  ради на ефикасном откривању и сузбијању организованог криминала, кријумчарења, корупције и других царинских деликата.

- Подсјећања ради, Влада Црне Горе је дана 22.07.2021. године, забранила складиштење дуванских производа у оквиру Слободне зоне „Лука Бар“. У том правцу, у сарадњи са другим државним органима и у сарандњи са менаџментом Луке Бар, Управа је предузела низ активности у функцији појачаног царинског надзора и евиденције изласка и уласка робе из складишта у Слободној зони „Лука Бар“, а гдје се претежно складиште дувански производи. Као једну од значајнијих мјера коју спроводи царински орган, Управа прихода и царина Црне Горе, увела је  двадесетчетворочасовни надзор над робом и лицима у Слободној зони „Лука Бар“. Адекватном примјеном својих надлежности  и досљедном примјеном царинских, пореских, акцизних и других прописа Управа прихода и царина наставиће да ради на сузбијању, спречавању и откривању кријумчарења дуванских производа- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:07