Delegacija GP URA na Kongresu Zelenih / - GP URA
02/12/2022 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

URA na Kongresu Zelenih u Kopenhagenu

Prvi panel na Kongresu pod nazivom „Zelene političke partije u vladama“ otvoriće lider GP URA i premijer Crne Gore dr Dritan Abazovi

Građanski pokret URA kao dio porodice Zelenih Evrope učestvovaće na 6. kongresu ove partijske internacionale koji se održava u glavnom gradu Danske – Kopenhagenu od danas do nedjelje 4. decembra, saopšteno je iz te partije.

Delegaciju URE na ovom događaju čine generalni sekretar partije Mileta Radovanić, izvršni direktor partije Zoran Mikić, članica Glavnog odbora Milena Vuković i Ljiljana Jokić.

Na Kongresu su pozvani i predsjednik partije i predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i politička direktorka URE i ministarka ekologije i urbanizma Ana Novaković-Đurović.

- Oni će učestvovati na ministarskom skupu, zajedno sa predstavnicima vlada Škotske, Islanda, Belgije, Finske, Austrije, Luksemburga… Prvi panel na Kongresu pod nazivom „Zelene političke partije u vladama“ otvoriće lider URE i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović. Delegacija URE učestvovaće i na panelu „Politika proširenja i Zapadni Balkan“ a najvažnije teme ovogodišnjeg Kongresa zelenih partija biće predstojeći izbori za evropski parlament, klimatske promjene te zelena tranzicija i EU agenda, saopštili su iz GP URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:40