Ilustracija / - NATALIJA MRDAK/Dan
26/02/2024 u 17:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uskoro tenderi za projekte gradnje vrtića u Siti kvartu i Beranama

Ponovo raspisati tender za rekonstrukciju devet srednjih stručnih škola u vrijednosti skoro 6.000.000 eura, kao i tender za izgradnju škole u Lastvi u Tivtu, vrijednosti 1.5 miliona eura

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija saopštilo je da će mart biti mjesec početka velikih investicionih aktivnosti, budući da će u narednom periodu početi sa rarspisivanjem tendera i konkursa za projekte čijom realizacijom će se poboljšati uslovi boravka i rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori, saopštila je ministarska Anđela Jakšić Stojanović.

- Tako nas već u narednoj sedmici očekuje raspisivanje konkursa za odabir idejnog arhitektonskog rješenja za objekat novog paviljona OŠ „Oktoih“ na Zabjelu. Osim početka aktivnosti na ovom bitnom projektu u istom periodu biće raspisani tenderi za odabir obrađivača glavnog projekta za objekate vrtića u City kvartu i vrtića u Beranama, saopštila je ona.

Ponovo raspisati tender za rekonstrukciju devet srednjih stručnih škola u vrijednosti skoro 6.000.000 eura, kao i tender za izgradnju škole u Lastvi u Tivtu, vrijednosti 1.5 miliona eura.

- Osim izgradnje objekta u Lastvi, školsku infrastrukturu u Opštini Tivat unaprijedićemo i raspisivanjem tendera za rekonstrukciju krova na objektu OŠ „Drago Milović“ vrijednog 550 hiljada, te tendera za uređenje prostora tržnog centra na Seljanovu za potrebe vrtića vrijednog skoro 500.000e, koji će biti sufinansirani sa Opštinom Tivat, pojašnjava Jakšić - Stojanović.

Naredne sedmice će, kako kaže, raspisati tendere i za više radovna na postojećim objektima vaspitno-obrazovnih ustanova, od kojih izdvajamo tender za rekonstrukciju krova OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu, vrijednosti oko 400.000e, rekonstrukcija krova i dijela stolarije OŠ „Orjenski Bataljon“ vrijednosti 140.000e, rekonstrukcija područnog odjeljenja Buče OŠ „Radomir Mitrović“ u vrijednosti oko 90.000e kao i rekonstrukcija krova vrtića „Naša radost“ u Herceg Novom.

- Unaprjeđenje infrastrukture obrazovno-vaspitnih ustanova, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ne gleda isključivo kroz građavinske aspekte, pa ćemo tako osim gore navedenih projekata u narednih 7 dana raspisati tender za nabavku vozila za prevoz učenika u vrijednosti od oko 2.000.000 eura, te tender za nabavku školskog namještaja vrijedan preko 4.000.000 eura, zaključuje Jakšić Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:44