Dodijeljena godišnja priznanja iz oblasti sporta / - FOTO: PRIJESTONICA CETINJE
20/02/2024 u 21:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Veče posvećeno najboljima: Dodijeljena godišnja priznanja iz oblasti sporta

Ono što nas posebno čini ponosnima jeste činjenica da se gotovo svake godine možemo pohvaliti nekom evropskom ili svjetskom medaljom, dok naši sportisti ostvaruju izvanredne rezultate na ličnom, klupskom i reprezentativnom nivou, kazao je Đurašković

Svečanost povodom uručenja godišnjih priznanja iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje za 2023. godinu, održana je večeras u Kraljevskom pozorištu - Zetski dom - saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Pozdravljajući prisutne, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da ovom svečanošću ne slavimo samo uspjehe naših sportista, već i duh zajedništva, požrtvovnosti i inspiracije koji donose Cetinju i cijeloj Crnoj Gori.

- Ono što nas posebno čini ponosnima jeste činjenica da se gotovo svake godine možemo pohvaliti nekom evropskom ili svjetskom medaljom, dok naši sportisti ostvaruju izvanredne rezultate na ličnom, klupskom i reprezentativnom nivou. U svim vašim pobjedama vidimo predanost i napore koji su doveli do ovih impresivnih rezultata, ali i u vašim porazima hrabrost, u upornosti istinski karakter, i zato je velika čast biti večeras ovdje u društvu sa najistrajnijima i najboljima - naveo je gradonačelnik.

Gradonačelnik Prijestonice podsjetio je na projekte i aktivnosti koje je gradska uprava realizovala u prethodnoj godini u cilju poboljšanja uslova rada sportista i sportskih kolektiva, te da je za 2024. godinu izdvojen do sada “najveći budžet za podršku sportu”.

On je poručio da će gradska uprava i u narednom periodu nastaviti ulagati u sport, ne samo kao aktivnost koja se odvija na terenu, već i kao faktor za izgradnju bolje zajednice, promovisanja zdravog načina života i podsticanje mladih na pozitivne vrijednosti.

- Dok smo okupljeni večeras na ovom posebnom događaju, neka nas vaši uspjesi nadahnu da sanjamo veće, radimo jače i budemo bolji jedni prema drugima. Želim da ova svečanost bude samo još jedno poglavlje u vašim sjajnim sportskim karijerama, a Prijestonica Cetinje će uvijek biti tu da vas podrži na vašem putu prema novim visinama - zaključio je Đurašković.

Najbolji sportista u Prijestonici za 2023. godinu je Filip Krivokapić, član Rukometnog kluba - Lovćen - dok je najbolji mladi sportista do 18 godina Filip Božović iz istog kluba koji je takođe proglašen za najbolju sportsku organizaciju Prijestonice Cetinje u protekloj godini.

Nagradu za najboljeg trenera Prijestonice u 2023. godini dobila je Ivana Vujović iz Košarkaškog kluba - Lovćen 1947“. Najbolji sportski radnici su Stevo Knežević iz Džudo kluba - Crnogorac“ i Vesko Krivokapić iz KK - Lovćen 1947“.

Za najperspektivnije mlade sportiste proglašeni su Pavle Vujović (KK - Lovćen 1947“), Vanja Kaluđerović (ŽKK - Lovćen“), Jovan Lipovina (Kik boks klub - Lovćen“), Nikola Čelebić (Džudo klub - Crnogorac“) i Ognjen Pejaković (RK - Lovćen“).

Na prijedlog Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje, dodijeljene su i posebne nagrade i zahvalnice svima koji su dali značajan doprinos afirmaciji sporta Prijestonice u godini za koju se dodjeljuje priznanje.

Plaketu za ostvarene rezultate kao sportski trener u inostranstvu dobio je Marko Martinović, dok su posebne zahvalnice dodijeljene: Sportskom planinarskom klubu - Soko - Draganu Gardaševiću (Triatlon klub - Lovćen“), Aleksandru Rakočeviću (Bodybuilding), Milošu Ćećanoviću (Bench press), Petru Tataru (Bodybuilding i fitness), Janku Kuzmanu (kik boks i boks), Odbojkaškom klubu - Lovćen“ i Fudbalskom klubu - Lovćen“.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio Vuk Latković iz Rukometnog kluba - Lovćen - koji se zahvalio Prijestonici Cetinje, a nagrađenim sportistima poželio još uspješniju 2024. godinu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:06