/ - SKRINšOT: TVITER
23/05/2023 u 18:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Sjever Crne Gore: Počela vojna vježba sa NATO saveznicima

Na vježbi na području Crne Gore neće biti korišćena bojeva municija velikog kalibra, već će crnogorski vojnici biti upućeni na poligon Krivolak u Sjevernu Makedoniju, gdje će se realizovati artiljerijska bojeva gađanja

Vojna vježba Immediate Response 23, o kojoj je juče na svom Facebook profilu govorilo Ministarstvo odbrane,  počela je danas na sjeveru Crne Gore. 

U vježbi učestvuju pripradnici Vojske Crne Gore (VCG),  vojnici crnogorskih NATO saveznika, Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

(FOTO) General Preston u Crnoj Gori: Ponosan sam na naše savezništvo

Kako je saopšteno, manevri će se izvoditi u širem rejonu kolašinske, žabljačke i pljevaljske opštine, a u Luci Bar biće prisutno dodatnih 120 učesnika vježbe zaduženih za logističku podršku.

Na vježbi na području Crne Gore neće biti korišćena bojeva municija velikog kalibra, već će crnogorski vojnici biti upućeni na poligon Krivolak u Sjevernu Makedoniju, gdje će se realizovati artiljerijska bojeva gađanja.

-“Immediate Response 23” dio je velike međunarodne vježbe, koju predvode SAD, “Defender Europe 23”, na kojoj oko 24.000 vojnika iz više od 20 savezničkih i partnerskih zemalja izvodi operacije širom Evrope u cilju jačanja sposobnosti za brz, zajednički odgovor na bezbjednosne prijetnje- navode iz Ministarstva na Fejsbuk profilu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:49