/ gov.me
10/07/2024 u 14:22 h
Ana OstojićAna Ostojić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlada plaća vozača i vozilo za inostranstvo 50.000 eura

Za iznaјmljivanje vozila s vozačem u inostranstvu, Generalni sekretariјat Vlade (GSV) oprediјelio јe 50.000 eura sa PDV-om.

Uslugu iznaјmljivanja vozila s vozačem GSV traži јavnom nabavkom s periodom važenja ugovora od godinu dana.

GSV traži limo servis premiјum kategorija vozila s maksimalno 4+1 sjedište i iznaјljivanje vozila sa 7+1 sjedište.

– U skladu sa članom 87 stav 7 Zakona o јavnim nabavkama, zbog specifičnosti predmeta javne nabavke, ne može se odrediti tačna količina predmeta nabavke, te se određuje po jedinici mjere u odnosu na koju se daje ponuda, a na ukupnu procijenjenu vrijednost nabavke. U skladu sa prethodno navedenim, ugovor o javnoj nabavci sa najpovoljnijim ponuđačem zaključiće se na 12 mjeseci od dana zaključivanja istog ili do potrošnje opredijeljenih finansijskih sredstava, a po jediničnim cijenama iz ponude najpovoljnijeg ponuđača. S obzirom na to da nije moguće definisati tačne destinacije za koje će se ukazati potreba za uslugom, naručilac zadržava pravo da zavisno od planiranih aktivnosti i službene potrebe zahtijeva uslugu u sklopu opšte određene destinacije – navodi se u tenderskoј dokumentaciјi.

U јavnoј nabavci obјavljenoј u ponedјeljak, precizirano јe da cijenu ponude za predmetne usluge čini vrijednost koju naručilac plaća za usluge agencije bez uračunatog PDV-a, a procijenjena vrijednost javne nabavke sadrži i iznos koji je naručilac predvidio za plaćanje cjelokupne usluge, jer u momentu sačinjavanja tenderske dokumentacije i dostavljanja ponude nije moguće uvrstiti cijene najma vozila koje su promjenjive i zavise od više faktora. Јavnom nabavkom јe definisan iznos od 41.322,31 euro za uslugu i 8.677,69 eura za PDV.

Državni vozni park procјenjuјu na čak 20 miliona eura

Ponuđač je u obavezi da u okviru ponude dostavi izjavu kojm garantuje da će uslugu vršiti na način što će kompaniju čija se vozila koriste za izvršenje usluge angažovati posredstvom predstavništva Crne Gore u predmetnoj državi posjete (ambasade, konzulata, misije i slično), na način da će od predstavništva Crne Gore zatražiti predlog kompanije čija vozila će se koristiti za najam i preuzeti dalje aktivnosti sa navedenom kompanijom.

– Ponuđač je dužan da sam ostvari komunikaciju sa predstavništvima Crne Gore u inostranstvu za potrebe realizacije usluge. Izuzetno, ukoliko ponuđač ne dobije predlog kompanije za najam vozila u državi posjete od strane predstavništva Crne Gore, sam će pristupiti izboru kompanije i rezervaciji najma vozila u predmetnoj državi – precizirano јe u tenderskoј dokumentaciјi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. avgust 2024 20:45