/ - FOTO: LAZAR RUžIć
12/12/2023 u 09:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vozite oprezno: Putevi mokri, smanjena vidljivost

Iz AMSCG su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno za sva vozila obavezna upotreba zimskih guma, bez obzira da li postoje zimski uslovi

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim putevima i vidljivost je smanjena, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (ASMCG).

Oni su upozorili i na moguće sitnije odrone i savjetovali maksimalno opreznu vožnju.

Iz AMSCG su podsjetili da je na putevima gdje je to naznačeno za sva vozila obavezna upotreba zimskih guma, bez obzira da li postoje zimski uslovi.

- Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima - kazali su iz AMSCG.

Kako su naveli, minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika je četiri milimetra.

Iz AMSCG su rekli da je na auto-putu zimska oprema obavezna za sva vozila.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin saobraćaj će biti obustavljen od deset do 14 sati.

Saobraćaj na putu Đurđevića Tara–Mojkovac, u mjestu Sokolovina, zbog sanacije je obustavljen za sva vozila.

Na tom putu u mjestu Gojakovići, zbog sanacije klizišta, režim saobraćaja je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni i zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je nosivost preko 7,5 tona.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-3, na dionici Jasenovo Polje – Nikšić, u okviru rekonstrukcije puta Plužine-Nikšić –Danilovgrad, saobraćaj će za sva vozila biti obustavljen od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na magistralnom putu Podgorica - Cetinje, na raskrisnici Cetinje, saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 15 minuta zbog iskopa kosina u okviru izgradnje puta Cetinje–Nikšić.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi I faza, lokalitet Vukov most, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na regionalnom putu Mateševo-Kolašin u toku je rekonstrukcija, zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje bulevara Vilija Branta na magistralnom putu M-2, dionica Podgorica–Bioče, saobraća se dvosmjerno uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog rekonstrukcije južnog pristupnog puta tunela Sozina, saobraćaj je na to dionici promijenjen i vozila se propuštaju naizmjenično.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:08