Vesna Vučković / - VRHOVNI SUD
10/12/2022 u 09:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučković: Uprkos napretku, svjedočimo kršenju ljudskih prava

Naša obaveza je očuvanje, jačanje i dalji razvoj standarda ljudskih prava, ali i kontrola nad ispunjavanjem preuzetih obaveza, kazala je v.d. predsjednika Vrhovnog suda

Međunarodni Dan ljudskih prava povod je da još jednom pošaljemo poruku da su ljudska prava, iako zagarantovana Ustavom i brojnim domaćim i međunarodnim deklaracijama, svakoj osobi prvenstveno data rođenjem, poručila je vršiilac dužnosti predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Vučković.

- Načela iz Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima predstavljala su temelj za izgradnju međunarodnog prava u ovoj oblasti i sistema promocije i zaštite ljudskih prava, kao jedinstvene civilizacijske tekovine savremenog doba.

Naša obaveza je očuvanje, jačanje i dalji razvoj standarda ljudskih prava, ali i kontrola nad ispunjavanjem preuzetih obaveza.

Uprkos napretku koji je Crna Gora ostvarila na tom polju, svjedoci smo da se mnoga zagarantovana ljudska prava i dalje krše.

Stoga svi zajedno moramo raditi na podizanju svijesti javnosti koja su to ljudska prava i nastaviti sa izgradnjom efikasnih mehanizama za bezbjedno izražavanje svih vrsta posebnosti.  

Samo tako ćemo, kao društvo, moći da kažemo da poštujemo zagarantovana ljudska prava koja su jedan od najjačih pokazatelja uređene države, zaključila je Vučković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:16