Tamara Vujović / - FOTO: MINISTARSTVO
11/06/2024 u 21:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vujović: Bratić u kontinuitetu izložena online napadima, seksizmu i mizoginiji

Vesna Bratić bila je u kontinuitetu izložena online napadima, seksizmu i mizoginiji, od neistomišljenika i za vrijeme i nakon trajanja mandata. To je saopštila ministarka kulture i medijaTamara Vujović.

- Ovaj događaj nas upozorava da je tanka granica između online i fizičkog napada, i da svi glasno, bez izuzetka, treba da se zabrinemo i zatražimo brze i efektne reakcije sistema kada jedna žena, političarka i nositeljka javne funkcije, postane meta online nasilja. Jer online nasilje i uvrede u digitalnom svijetu vode, nažalost, do fizičkog nasilja - navodi Vujović.

Vesna Bratić verbalno napadnuta

Dodaje da očekuje da će počinioci ovog, ali i svih ostalih djela koja ugrožavaju ljudska prava i slobode žena, biti izvedeni pred lice pravde.

- Ne postoje argumenti kojima se može opravdati nasilje. Moramo prihvatiti da izražavamo svoje stavove, neslaganja i debate, bez uvreda i nasilja. Ne moramo svi isto misliti, ali se moramo svi pristojno ponašati. Svakom javnom posleniku, koji je, u najboljoj vjeri radio za državu, moramo iskazati poštovanje. Možemo nastaviti da koračamo ka demokratskom i građanskom uvažavajućem društvu, tek onda kada razvijemo nultu toleranciju na nasilje - zaključuje Vujović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 00:59